Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VAC vertegenwoordigt Amerikaanse softwareleverancier InCert

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAC verwerft alleenvertegenwoordiging in Nederland voor de Software Agent Tools van de Amerikaanse softwareleverancier InCert

Hogere beschikbaarheid van OS/390 COBOL-applicaties door toepassing van intelligent agent technology

Amsterdam, 7 . maart 2000 - Management Share dochter VAC heeft de exclusieve vertegenwoordiging in Nederland verworven van de mainframe softwaretools van het Amerikaanse softwarebedrijf InCert. Met de komst van e-commerce is ook voor mainframes de systeembeschikbaarheid nog belangrijker geworden. Dankzij de softwaretools van InCert is het mogelijk de oorzaak van productiestoringen als gevolg van applicatiefouten onmiddellijk te traceren. Dit wordt mogelijk gemaakt door intelligente agents die met de executable code van de applicatie meedraaien. De technologie van InCert is afgeleid van compilertechnieken die ontwikkeld zijn door het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Cambridge (USA), waar ook InCert is gevestigd.
VAC heeft vanaf begin jaren tachtig zeer veel ervaring opgebouwd op het gebied van softwaretools voor mainframes, met name OS/390-systemen onder MVS, waar veel COBOL-applicaties op draaien. VAC kan daarom bij uitstek fungeren als partner van InCert voor de Nederlandse markt.

De softwaretools die VAC van InCert op de markt gaat brengen betreffen InCert Examiner en Incert TraceBack. Daarvan is InCert Examiner bestemd voor het testen en analyseren van OS/390 COBOL-applicaties tijdens alle fasen van de ontwikkelingscyclus. Bovendien kan Examiner direct wanneer nieuwe of aangepaste code in productie wordt gegeven eventueel nog niet geteste programmacode identificeren.

InCert TraceBack is het eerste tool ter wereld waarmee de gebruiker van programmacode die in productie is een'traceback' kan uitvoeren. Om de oorzaak van een storing (abend) direct op te sporen kan de gebruiker hiermee vanaf het punt waarop deze zich voordoet teruggaan in de code. InCert benut hiervoor intelligente software agents die met de executable code van een applicatie meedraaien. De agents, die geen noemenswaardige overhead met zich meebrengen, monitoren permanent het gedrag van de applicatie terwijl deze wordt uitgevoerd, zowel in de test- als in de productie-omgeving.

IDG rapport
Een recent onderzoek van IDG Research Services onder 172 MVS mainframe COBOL-gebruikers geeft aan dat 70 tot 80% van de tijd die besteed wordt aan het herstellen van een productiestoring, besteed wordt aan het repliceren van de fout terwijl de resterende 20 tot 30% besteed wordt aan het herstellen ervan. Door toepassing van de InCert-technologie wordt allereerst de kans op een productiestoring als gevolg van een applicatiefout aanmerkelijk kleiner omdat ongeteste code al in een zeer vroeg stadium wordt geïdentificeerd. Fouten die daarna optreden kunnen drie tot vier maal sneller worden opgelost. Van de ondervraagde organisaties gaf 43% aan per jaar meer dan 25 'abends' te hebben, met in 60% van de gevallen een recovery-tijd van meer dan 4 uur. De gemiddelde kosten van 'downtime' in de ondervraagde organisaties bedroegen $74.200 per uur, wat resulteerde in een jaarlijkse verliespost van gemiddeld $4 miljoen per organisatie. Toepassing van de InCert-tools kan deze schade drastisch beperken.

InCert in Nederland
De InCert tools zijn met ingang van heden via VAC in Nederland beschikbaar. Op 5 april 2000 organiseren VAC en InCert in het Meeting Plaza in Amsterdam een briefing sessie waarin het IDG rapport wordt gepresenteerd en waarin de InCert-oplossingen worden toegelicht.

VAC
VAC is opgericht in 1986 en een dochteronderneming van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Management Share NV. VAC is actief op een aantal specifieke deelgebieden van de informatietechnologie (IT). VAC's missie is IT-specialisten sneller, beter en efficiënter informatiesystemen te laten ontwikkelen en een betere service te geven aan de gebruikers van deze systemen. VAC levert een breed scala aan softwareoplossingen. VAC is op het World Wide Web te vinden onder: www.vac.nl.

Meer (pers)informatie bij:
Cheryla Noordhoff, Marketingcommunicatie VAC, Hullenbergweg 371, Postbus 12470, 1100 AL Amsterdam,
Tel: + 31 (0) 20 652 02 38, Fax: +31 (0) 20 652 02 81, E-mail: (c.noordhoff@vac.nl),
of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Berith Selling,Kruisweg 797, Postbus 3120,
2130 KC Hoofddorp, Tel: + 31 (0) 23 562 82 08, Fax: + 31 (0) 23 565 17 24, E-mail: (beriths@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie