Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst GS Drenthe

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten d.d. 7 maart 2000

Assen, 7 maart 2000
Persberichtnummer 00-014Vergunning waterwinning Breevenen rond
De Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) mag grondwater gaan ontrekken op de locatie Breevenen in de gemeente Aa en Hunze. Het college verleent na een lang traject van onderzoek, (milieueffect)rapportages en inspraak vergunning voor deze activiteiten.
De WMD wil de grondwaterwinning combineren met het ontwikkelen van "natte natuur". Veel bewoners van de streek en belangenorganisaties hebben kanttekeningen geplaatst bij die plannen. Daarom zijn de doelstellingen van het project vastgelegd in een overeenkomst tussen de WMD en de provincie Drenthe. De ontwikkelingen in het gebied worden nauwlettend gevolgd en vastgelegd in voortgangsrapportages. Om de vijf jaren bekijken beide partijen in overleg met de belangengroepen of er maatregelen nodig zijn om de gewenste doelstellingen te halen.
De activiteiten van de WMD op de locatie Breevenen leveren een positieve bijdrage aan de bestrijding van de verdroging. (Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Andrea van den Boogaart van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer 0592-365267)

Herstructurering/nazorg stortplaats Ubbena
De provincie Drenthe wil van eigenaar BFI van de stortplaats in Ubbena snel weten hoe het plan van aanpak eruit ziet voor de gezonde exploitatie van de stortplaats, inclusief nazorg. Door een succesvol beleid van hergebruik is er een afname van het aanbod van afval. Daardoor wordt de opbouw van een financiële reserve voor de nazorg van de stortplaats bemoeilijkt. Via een uitbreiding van het aanvoergebied (de provinciale grenzen voor de aanvoer van onbrandbaar afval zijn nu nog gesloten), en verlenging van vergunningtermijn en een groter aantal afvalcategorieën lijkt een betere exploitatie mogelijk. De provincie is bereid om zich in te zetten voor de vergroting van het aanvoergebied. Uiteindelijk is daar toestemming van de minister voor nodig. Ook verlenging van de vergunningtermijn is een optie.
Het college van GS vindt dat BFI op basis van bovenstaande mogelijkheden snel een totaal plan op tafel moet leggen. Op basis daarvan moet duidelijk worden in hoeverre de huidige (beperkte) vergunning een knelpunt vormt.
(Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harrie Popken van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer 0592-365452)Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie