Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag Gedeputeerde Staten Friesland

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Verslagen

Gedeputeerde Staten van 7 maart 2000


1. Gedeputeerde Staten hebben vandaag de vrijstellingsregeling voor de export van niet reinigbare verontreinigde baggerspecie klasse 3 en 4, met een jaar verlengd.


2. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met een bijdrage uit het Budget medefinanciering bodemsanering (BMF-regeling) voor de sanering van de oude haven en een sloot in Beetgum. Totale kosten van de sanering zijn 536.975,-. De gemeente Menaldumadeel betaalt 336.960,-. De totale Rijks- en provinciale bijdrage in de kosten is 200.015,-

3. Gedeputeerde Staten zullen aan Provinciale Staten voorstellen om de kruispunten N358-N910 en N358-afslag Oudwoude te reconstrueren. Op beide kruispunten zal een rotonde aangelegd worden. Vervolgprocedure: 27 maart Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer
19 april Provinciale Staten


4. Gedeputeerde Staten zullen aan Provinciale Staten voorstellen om twee nieuwe carpoolplaatsen aan te leggen en een bestaande carpoolplaats uit te breiden. Het gaat om de aanleg van carpoolplaatsen:

- bij Oldeberkoop, aan de N351 Oosterwolde Wolvega;
- aan de N381 Drachten Donkerbroek, ter hoogte van de afslag naar Waskemeer (Leidijk).
De uitbreiding betreft de carpoolplaats:

- bij Terwispel, aan de N392 Akkrum Gorredijk - Jubbega. Verder zullen Gedeputeerde Staten voorstellen om langs de N356 bij Veenwouden haltevoorzieningen te maken.
Vervolgprocedure: 27 maart Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer
19 april Provinciale Staten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie