Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuid Holland steunt onderzoekt glastuinbouw en riolering

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


07-03-2000

Onderzoek: glastuinbouw aansluiten op riolering Provinciale bijdrage proefproject Monster

Glastuinbouwbedrijven moeten voor de afvoer van hun afvalwater zoveel mogelijk worden aangesloten op de riolering. De bestaande riolering is echter vaak niet berekend om deze grote hoeveelheden afvalwater af te voeren. Vervanging van de bestaande riolering is een kostbare en tijdvragende zaak en daarom wordt er een proefproject gestart in Monster om te zien of de bestaande rioolsystemen door optimalisatie beter kunnen worden benut. De provincie geeft voor dit project een bijdrage van 50.000,-.

Op veel plaatsen in het Westland is op basis van de Wet verontreiniging oppervlaktewater (Wvo) bij glastuinbouwbedrijven riolering aangelegd voor de afvoer van het huishoudelijk afvalwater van de bedrijfswoningen.
Volgens het later vastgestelde Lozingenbesluit Wvo-glastuinbouw moeten glastuinbouwbedrijven voor de afvoer van hun afvalwater, dus ook voor het bedrijfsafvalwater zoveel mogelijk worden aangesloten op de riolering

Bij het Pilotproject riolering glastuinbouw Madeweg in Monster worden voorraadbuffers bij de bedrijven geplaatst en wordt in het rioolstelsel gemeten of er dalen in de afvoer voorkomen. Als zich dalen in de afvoer voordoen, bijvoorbeeld tijdens de nachtelijke uren, worden de buffers die tijdens piekafvoeren zijn gevuld, één voor één aangestuurd om te lozen op het bestaande rioleringsstelsel. Op deze wijze wordt getracht zoveel mogelijk afvalwater uit de glastuinbouw alsnog af te voeren via de riolering. Mocht de proef (totale kosten 1.417.000,- ) in Monster slagen, dan kan dit systeem ook door de overige gemeenten in het Westland worden overgenomen. Aan de financiering van deze studie dragen ook alle gemeenten in het Westland, het hoogheemraadschap van Delfland en de tuinders bij.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie