Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antwoord kamervragen over sluiting museum in Franeker

Datum nieuwsfeit: 07-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

aanh9900.734 sluiting museum het coopmanshus franeker
Gemaakt: 13-3-2000 tijd: 11:46


2

De voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten-Generaal

Zoetermeer, 7 maart 2000

Onderwerp

vraag/vragen van het lid Dittrich (D66)

Hierbij zend ik u, het antwoord op de vragen van het lid Dittrich (D66) van uw Kamer inzake de sluiting van het Museum 't Coopmanshûs in Franeker.

De vragen werden mij toegezonden bij uw bovenaangehaalde brief met kenmerk 2990006740

De staatssecretaris van Onderwijs

Cultuur en Wetenschappen,

(dr. F. van der Ploeg)

Antwoorden op de schriftelijke vragen van het lid Dittrich van de Tweede Kamer der Staten-Generaal aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (ingezonden d.d. 14 februari 2000, kenmerk 299006740.


1 Deelt u de mening dat het een verlies voor de moderne kunst zou zijn, wanneer de gemeenteraad van Franeker zou besluiten het museum 't Coopmanshûs te sluiten en de moderne kunstfunctie zou afstoten?
Antwoord:

Beëindiging van de expositiefunctie moderne kunst in het museum `t Coopmanshûs zou het verlies betekenen van een presentatieplek voor (jonge) kunstenaars. Over een eventueel verlies voor de moderne kunst kan ik geen artistiek-inhoudelijk oordeel geven.


2 Welke mogelijkheden heeft u om de sluiting van 't Coopmanshûs tegen te gaan?

en


3 Bent u bereid het initiatief te nemen om samen met het college van B&W, de directie van het museum, de beheerscommissie en een afvaardiging van de medewerkers van het museum te overleggen om te bezien hoe sluiting van het museum en afstoting van de moderne kunstfunctie voorkomen kan worden?

Antwoord:

Die mogelijkheden heb ik niet. Inmiddels worden naar ik heb begrepen initiatieven in gemeente en provincie ondernomen om de opheffing van de expositiefunctie moderne kunst te voorkomen. Het ligt niet op mijn weg hierin te treden. Ik volg de ontwikkeling met interesse.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en

Wetenschappen,

(dr. F. van der Ploeg)

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie