Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schenker BTL-coureur Wilco Zeelenberg maand uitgeschakeld

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

E-mail service t.a.v. sportredactie (afdeling motorsport), sponsors en relaties
8 maart 2000; Officiële WK Supersport 600 trainingen, circuit Valencia (E)

WILCO ZEELENBERG EEN MAAND UIT DE ROULATIE

Schenker BTL-coureur Wilco Zeelenberg, de Nederlandse wegracetopper in het wereldkampioenschap voor viertaktmotoren, is tijdens de 2e dag van de officiële WK Supersport trainingen op het circuit van Valencia hard ten val gekomen. De 33-jarige coureur uit de Yamaha-DeeCee Jeans stal van Jan Huberts en Martin van Genderen kwam na een ‘high-sider’ zo onfortuinlijk terecht dat hij een botje in zijn bekken en z’n rechter pols brak. De ‘Zeel’ zal nog zo’n twee dagen in de privé-kliniek Nueve de Octubre in Valencia moeten blijven, voordat hij naar Nederland kan worden teruggevlogen.

Volgens de medici staat er voor een dergelijke breuk ‘30 dagen plat’, maar medisch begeleider Martin van Genderen vliegt morgen (donderdag) al met de röntgenfoto’s naar Nederland terug, om samen met orthopedisch chirurg Frank van Oosterhout van het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem een ‘herstelplan’ voor de Bleiswijker op te stellen.
De circuitartsen van het WK Superbike stelde Zeelenberg enigszins gerust met de melding dat een Italiaanse coureur met een zelfde blessure na drie weken alweer op de motorfiets zat. “We hebben nu nog 5 weken tot het vertrek naar de eerste WK Supersport 600 race in Australië, die op 23 april in Melbourne (Philip Island) wordt verreden. Als er geen complicaties optreden en de breuk snel geneest, zou ik de openingsrace niet hoeven missen”, rekende Zeelenberg al enigszins optimistisch vanuit zijn ziekenhuisbed. “Maar ik wacht eerst de conclusie van dokter Van Oosterhout af”, vervolgde Zeelenberg, die samen met zijn nieuwe Zweedse teammaat Christer Lindholm al acht uitstekend verlopen testdagen op de Yamaha R6 achter de rug had. “De voorbereidingen op het seizoen verliepen heel erg goed, en ik zat al goed in m’n ritme. Jammer dat ik zo de volgende test moet missen, maar ik ga er vanuit dat het allemaal snel goed komt”, besluit Zeelenberg.
Drievoudig Pro Superbike kampioen Christer Lindholm, die na vele seizoenen in het WK Superbike actief te zijn geweest in 2000 debuteert in het WK Supersport 600, liet bij zijn eerste echte kennismaking met zijn nieuwe concurrenten een 5e tijd noteren. “En dat terwijl we volop alles aan het uittesten zijn. Dat betekent veel goeds”, aldus de ervaren Scandinaviër, die de naar Ducati vertrokken Ruben Xaus opvolgt in het Yamaha-DeeCee Jeans racing team.

Voor info: DeeCee JEANS Racing, Martin van Genderen 06-53483784  

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie