Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkbezoek Koningin en Van Boxtel aan bedrijven in Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


Persberichten

Werkbezoek Koningin en minister Van Boxtel aan bedrijven in de regio Rotterdam

Hare Majesteit de Koningin heeft vanmiddag, woensdag 8 maart 2000, op uitnodiging van de minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid mr. R.H.L.M. van Boxtel, een werkbezoek gebracht aan enkele bedrijven en een instelling in Bleiswijk en Rotterdam. Het werkbezoek stond in het teken van het integratiebeleid voor etnische minderheden.

In Bleiswijk werd een tuinbouwbedrijf bezocht waar aubergines worden gekweekt. Hier worden allochtone jongeren opgeleid voor een functie in de glastuinbouw. Ook is er aan het bedrijf een uitzendbureau verbonden, dat jongeren aan een baan kan helpen.

In Rotterdam werd vervolgens een Marokkaanse bakkerij bezocht die allochtone probleemjongens opleidt tot assistent-bakker. Het bedrijf is gestart in 1992. Ook worden Marokkaanse vrouwen voor de functie van assistent bakker getraind.

Tijdens een netwerkbijeenkomst met etnische ondernemers in Rotterdam: 'Onderneem het in Charlois', hadden de Koningin en de minister een gesprek met succesvolle vrouwelijke ondernemers en aspirant ondernemers uit etnische minderheidsgroepen en de direct betrokkenen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie