Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meerderheid provincie Utrecht onverkort tegen rekeningrijden

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht


Persbericht
08 maart 2000

MEERDERHEID PROVINCIE ONVERKORT TEGEN REKENINGRIJDEN

Een meerderheid van Provinciale Staten van Utrecht is en blijft tegen rekening rijden. Dat bleek tijdens de extra statenvergadering van gisteravond 7 maart.

Om die tegenstand nog eens helder in politiek Den Haag over het voetlicht te brengen, kreeg het college van Gedeputeerde Staten het verzoek om een motie van die strekking breed onder de aandacht te brengen. De motie werd aangenomen met 33 stemmen voor en 26 stemmen tegen. De motie, ingediend door VVD, CDA, SGP, SP en de Inwonerspartijen, keert zich "onverkort tegen rekeningrijden" en wijst ook het afsprakenkader af dat na het overleg tussen minister Netelenbos, de gemeente Utrecht, de provincie en het BRU is gepubliceerd.

De andere fracties (PvdA, Groen Links, D66 en ChristenUnie (RPF/GPV)) vonden dat de discussie in deze extra belegde statenvergadering op het verkeerde moment en over de verkeerde items gevoerd werd. Zij drongen er in een motie juist op aan om de besprekingen met de minister over de financiering van een toekomstig mobiliteitsplan voor de regio Utrecht voort te zetten. Zij vroegen de resultaten van dat overleg, inclusief het eindbod van de minister, voor een eindoordeel aan de Staten voor te leggen. Deze motie kreeg 26 voorstanders en 33 tegenstemmen.

Het college zal de eerste motie ruim onder de aandacht brengen. (Voor informatie: Clara van Foreest,
Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl 030 - 258 33 19)
Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie