Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe opleidingen recht en doctoraal Universiteit Leiden

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Universiteit Leiden start nieuwe doctoraalopleiding en European and International Law School

Persbericht 30 (8-mrt-2000)

Vanaf september 2000 kunnen Leidse rechtenstudenten beginnen met de nieuwe doctoraalopleiding Onderneming, recht en management. In de onlangs opgerichte European and International Law School worden drie verschillende doctoraalopleidingen op het terrein van het internationaal en Europees recht samengebracht.

Onderneming, recht en management

Economie en recht raken steeds meer verweven, zodat de behoefte aan academici die zowel juridisch als economisch geschoold zijn snel toeneemt. De nieuwe Leidse doctoraalopleiding Onderneming, recht en management biedt studenten de mogelijkheid zich te kwalificeren als economisch geschoold jurist. Het is een interdisciplinaire opleiding waarbij zowel juridische als financieel-economische kennis worden aangebracht en die recht geeft op de mr.-titel. Om aan de doctoraalopleiding te kunnen beginnen is een afgeronde propedeuse Rechtsgeleerdheid noodzakelijk. Vakken die tijdens de opleiding gedoceerd worden zijn onder meer: rechtseconomie, legal accounting, marketing en management, banking & finance, human resource management, financiële informatiesystemen en onderhandelen.

European and International Law School

De Leidse faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft een jarenlange ervaring in het verzorgen van onderwijs op het gebied van internationaal en Europees recht. Om de herkenbaarheid van de opleidingen te vergroten wordt deze expertise nu gebundeld in de European and International Law School. Studenten die gaan studeren aan de European and International Law School kunnen kiezen uit drie verschillende doctoraalopleidingen:

Binnen de klassieke doctoraalopleiding Nederlands recht kan men een studietraject volgen dat is toegesneden op het internationaal en Europees recht. Dat betekent dat de laatste anderhalf jaar van de studie de nadruk ligt op internationaalrechtelijke vakken. Bij het voltooien van de studie ontvangt men de mr.-titel. De doctoraalopleiding Internationaal en Europees recht richt zich uitsluitend op internationale en Europese vraagstukken: van de EU tot de VN, van internationale milieubescherming tot de invoering van de Euro. Na het succesvol afsluiten van de opleiding, mag men zich drs. noemen. Wie daarnaast nog een aantal vakken op het gebied van het Nederlands recht volgt, verwerft tevens de mr.-titel. De Oost-Europese juridische opleiding is bestemd voor studenten die hun rechtenstudie willen combineren met de studie van het Russisch. Het Oost-Europese rechtssysteem staat centraal, met de nadruk op Rusland. Het voltooien van de studie geeft recht op de drs.-titel, wie er nog acht maanden studie Nederlands recht aan toevoegt, mag ook de mr.-titel voeren. Ook kan de rechtenstudie gecombineerd worden met een studie Frans of Duits.

Meer informatie over de doctoraalopleiding Onderneming, recht en management:
mr. P. Vos, telefoon 071 527 77 50; e-mail: (P.Vos@law.leidenuniv.nl) Meer informatie over de European and International Law School:
dr. R.A. Lawson, telefoon 071 527 77 41; e-mail: (R.A.Lawson@law.leidenuniv.nl)

Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst, Internationalisering, Communicatie en Studenten; Tel. 071-5273282 / Email (B.T.Hogenelst@bvdu.leidenuniv.nl) / 09 maart 2000, 14:50 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie