Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Woensdag 8 maart 2000, 09.30 uur

Steen door tramruit, vrouw gewond
Utrecht - Dinsdagmiddag omstreeks drie uur werd een grote ruit van de sneltram Utrecht - Nieuwegein kapot gegooid. Een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein raakte hierbij licht gewond.

Toen de sneltram op de Beneluxlaan de halte Vasco da Gamalaan naderde, werd er uit een groepje van zes jongens een steen naar de tram gegooid. Een grote ruit sneuvelde en een zwangere passagiere raakte gewond door glas. Bovendien dreigde zij door de schrik in een shock te raken. Zij kon ter plaatse door personeel van de ambulancedienst behandeld en na enige tijd haar weg vervolgen..

Getuigen hadden gezien dat de groep bij dezelfde halte in de tram richting Utrecht was gestapt. De politie hield de groep aan en na onderzoek aan het politiebureau is vastgesteld dat een 12-jarige Utrechter de stenengooier was geweest. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij is in de loop van de avond door zijn vader van het politiebureau gehaald.

Snelkraak
Utrecht - De afgelopen nacht vond er op de Atoomweg een snelkraak plaats bij een bedrijf in communicatie-apparatuur.
Omstreeks kwart over vier kreeg de politie van dat bedrijf een inbraakalarm. Agenten constateerden dat een personenauto dwars door een rolluik naar binnen was gereden. De schade aan gebouw en auto is aanzienlijk. De auto was doorverbonden en de afgelopen nacht in Utrecht gestolen. Het is nog niet bekend wat er is gestolen. Van de daders ontbreekt ieder spoor

Dronken automobilist vliegt uit de bocht
Utrecht - Een 29-jarige Utrechter is dinsdagavond uit de bocht (lus) van de rijksweg 2 (Utrecht - Amsterdam) naar de rijksweg 12 (Utrecht - Arnhem) gevlogen en vlak voor een sloot tot stilstand gekomen.
Als de politie ter plaatse komt, gewaarschuwd door passerende automobilisten, is de bestuurder tevergeefs bezig zijn auto uit het gras te rijden. Deze stond tot zijn assen in het gras. Bovendien bleek hij behoorlijk onder invloed. Hij blies 1,4 promille. Hij mocht meteen zijn rijbewijs inleveren. Een takelbedrijf borg de auto.

Diefstal van bezine
Utrecht - Twee medewerkers van de beveiligingsdienst van Hoog-Catharijne overliepen dinsdagmiddag in de parkeergarage onder het Radboudkwartier twee mannen, die benzine aan het stelen waren.
Omstreeks zes uur zagen zij twee Utrechters, 27 en 29 jaar, gehurkt bij een personenauto zitten. De dop van de benzinetank was vernield en zij waren met een slang bezig benzine over te hevelen in een jerrycan. De twee zijn overgeleverd aan de politie die hen een proces-verbaal gaf. De auto was van een 44-jarige automobilist uit Hilversum.
_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie