Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koerswijziging programmering BBC World: meer businessnieuws

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
maart 2000

Persbericht

Koerswijziging programmering BBC World:
meer businessnieuws

BBC World, de 24-uurs internationale nieuws- en informatietelevisiezender, heeft zijn businessprogramma's uitgebreid. De zender wil de kijkers hiermee dagelijks intensief informeren over de laatste wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van business, het financiële verkeer en economie.

World Business Report
Het programma World Business Report is uitgebreid tot een half uur en wordt iedere werkdag live uitgezonden om 14.15, 18.15, 19.35 en 22.30 uur. De presentatie van World Business Report is in handen van Richard Quest in New York en Patrick O'Connell in Londen. Deze diepgaande verslaggeving wordt elk uur aangevuld met ander businessnieuws. World Business Report toont het laatste zakelijke, economische, beurs- en handelsnieuws uit alle belangrijke financiële metropolen via studioreportages en filmopnamen op locatie. Het programma bespreekt tevens nieuwe trends met regelmatig aandacht voor ontwikkelingen van internet en e-commerce. World Business Report interviewt als vanouds de internatio-nale topmanagers bepalend voor het nieuws in de zakenwereld.
Extra dimensie
World Business Report-redacteur Peter Eustace (werkt tevens bij het 'Economics and Business Centre BBC' in Londen) verduidelijkt: "Naast actuele berichtgeving, wil het programma industriële trends blootleggen en uitleggen waarom bepaalde dingen gebeuren in de zakenwereld. Zo gaan wij bijvoorbeeld diep in op de aandelen-koersen, in plaats van enkel de laatste koersen te tonen. Bovendien wil World Business Report het vakjargon van de zaken- en financiële wereld begrijpelijk maken voor geïnteresseerden in business. De meestgestelde e-mail-vragen van onze kijkers worden in een speciaal blok beantwoord."
Presentator Richard Quest voegt hieraan toe: "Iedereen kan rapporteren over het financiële nieuws van New York en Londen - echter een organisatie als de BBC, met businessexperts in Los Angeles, Sydney, Hongkong, Tokio, Frankfurt en vele andere toonaangevende handelscentra, geeft er een extra dimensie aan."

BBC's wereldwijde netwerk
Voor de diepgaande verslaggeving maakt BBC World gebruik van het wereldwijde netwerk van de BBC, dat met vele correspondenten en nieuwsbureaus de grootste nieuwsorganisatie ter wereld vormt. Ook put de zender uit bronnen van het nieuwe 'Economics and Business Centre' van de BBC in Londen. Verschillende kijkersonderzoeken hebben inmiddels uitgewezen dat de nieuwsprogramma's van BBC World populair zijn bij het beoogde publiek, vooral bij topmanagers in het zakenleven.
Meer nieuwsuitzendingen
Naast het uitbreiden van de businessprogrammering, vergroot BBC World vanaf april het nieuwsaanbod. Doordeweeks toont BBC World elk uur een uitvoerig nieuwsbulletin met het laatste wereld-nieuws, interviews, sportre-sultaten en weerberichten. In het weekend is het nieuwsaanbod een combinatie van bulletins, samenvattingen en de beste informatieve programma's van de BBC.
BBC World - BBC's 24-uurs internationale nieuws- en informatietelevisiezender - is te ontvangen in 167 miljoen huishoudens, wereldwijd verspreid over 200 landen en gebieden. BBC World brengt nieuws, business, weersver-wachtingen plus de beste documen-taires, actualiteiten- en lifestyle programma's van de BBC.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie