Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws gemeente Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws Gemeente Groningen

Laatste Nieuws

Gemeentelijke Belasting Gids weer verschenen
Minister-president Kok opent Vensterschool Vinkhuizen Manifestatie "Genealogie en computer"
Wat u moet weten over het Groningse referendum GRONINGEN: HET STEDELIJK ALTERNATIEF

Gemeentelijke Belasting Gids weer verschenen
8 maart 2000
Onlangs is de Belasting Gids weer verschenen. Dit handige naslagwerkje staat vol met informatie over de verschillende belastingen die de gemeente int en de manieren waarop u kunt betalen. Ook bevat de Belasting Gids informatie over de kwijtscheldingsregeling, de Zalmsnip en de hertaxaties van onroerende zaken. De gemeente financiert zon 10% van haar uitgaven uit de belastinginkomsten. In de Belasting Gids leest u ook hoe het geld precies besteed wordt. De Belasting Gids is huis-aan-huis verspreid. Heeft u dit boekje niet gekregen? Haal dan een gratis exemplaar af bij: Gemeente Groningen
Dienst Informatie en Administratie
Gemeentelijk Informatie Centrum
Kreupelstraat 1

Minister-president Kok opent Vensterschool Vinkhuizen 8 maart 2000
Vandaag vindt de officiële opening van Vensterschool Vinkhuizen plaats. Minister-president Wim Kok zal daarvoor de openingshandeling verrichten. Daarbij zullen ook alle schoolkinderen aanwezig zijn. Het programma rond de opening bestaat uit een toespraak door onderwijswethouder Henk Pijlman, gevolgd door een toespraak van minister-president Wim Kok. Vervolgens zal de heer Kok buiten op het schoolplein de officiële openingshandeling verrichten, in aanwezigheid van alle schoolkinderen.
Daarna zal minister-president Kok, vergezeld van burgemeester Wallage en wethouder Pijlman, een gesprek hebben met een aantal bij de Vensterschool betrokkenen. Onderwerpen van gesprek zijn daarbij onder meer de rol en ervaringen van de basisschool in de Vensterschool, vormgeving van de verlengde schooldag, ouderbetrokkenheid en volwasseneneducatie.
In totaal heeft Groningen nu zes Vensterscholen. De gemeente Groningen wil op termijn in elke stadswijk een Vensterschool realiseren. In 2003 zullen er dan ca. vijftien Vensterscholen zijn.

Manifestatie "Genealogie en computer"
Op 11 maart 2000 organiseren de Groninger Archieven in samenwerking met de afdeling Groningen van de Nederlandse Vereniging voor Genealogie een manifestatie over "Genealogie en computer" in het gebouw van de Groninger Archieven.
Voor meer informatie en het aanmeldingsformulier kunt u een kijkje nemen op de site www.oprit.rug.nl/proobol/manifestatie.htm.
Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 8 maart 2000.

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie