Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Britse kinderserie Tweenies wordt internationaal succes

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
maart 2000

Persbericht

Tweenies

- de succesvolste kinderserie van Groot-Brittannië - op weg naar internationaal succes

Een reeks succesvolle publicaties in Groot-Brittannië, wereldwijde programmaverkopen en een enorme belangstelling van andere omroeporganisaties uit de hele wereld hebben van Tweenies het meest succesvolle nieuwe 'pre-school brand' van 1999 gemaakt. Tweenies is op weg om een van de best verkochte programma's van BBC Worldwide te worden.

Reeds in de eerste vijf levensmaanden - sinds de start in september 1999 en de introductie van boeken, tijdschriften en merchandise in oktober 1999 - werd Tweenies verkozen tot de beste kinderserie (Barb - onderzoek). De verschillende activiteiten brachten meer dan £40 miljoen op.

Tweenies, dat zich naast de Teletubbies nestelt, is de snelstverkopende kinderserie uit de geschiedenis van BBC Worldwide. De internationale programmaverkopen worden aangevoerd door een belangrijke nieuwe overeenkomst met de Franse omroeporganisatie TF1 over de video- en uitzendrechten. Op korte termijn volgen publicatieovereenkomsten voor Frankrijk. Andere omroeporganisaties die hebben ingetekend op de serie zijn ABC (Australië), RTP (Portugal), ETV (Zuid-Afrika) en STV12 (Singapore). Deze overeenkomsten hebben tot nu toe zo'n £3 miljoen opgebracht. Daarnaast heeft BBC Worldwide een pan-Europese overeenkomst afgesloten met Hasbro over merchandise.

Enkele fenomenale prestaties:

· In Groot-Brittannië werden tot nu toe bijna 900.000 video's van de Tweenies verkocht. Dat maakte Tweenies in 1999 tot de belangrijkste kindertelevisieserie op video.
· Ook werden meer dan 500.000 boeken afgezet.

· Van het tijdschrift Tweenies zijn er sinds de introductie in oktober 400.000 exemplaren verkocht.
· Van het pluche speelgoed gingen tot nu toe meer dan een miljoen stuks over de toonbank.
· De Tweenies-website is de op acht na populairste site van de BBC, met een gemiddelde 'hit rate' van 600.000 per maand.
Dit is een fenomenale prestatie aangezien Tweenies slechts drie maanden voor het einde van 1999 op de markt kwam.

Tweenies, gemaakt in opdracht van BBC Television en geproduceerd door de onafhankelijke productiemaatschappij Tell-Tale Productions, werd speciaal gecreëerd voor kinderen tussen drie en vijf jaar. In 260 afleveringen van twintig minuten brengt Tweenies een stralende en kleurrijke speelwereld. Tweenies is fun, verrijkend, onderhoudend en opvoedend. De programma's moedigen kinderen op een dynamische en verfrissende wijze aan tot spelenderwijs leren. Onschuldig en nieuwsgierig naar de wereld om hen heen leren de aantrekkelijke en kleurrijke hoofdrolspelers - Bella, Milo, Jake en Fizz - door middel van spelen, rijmpjes, liedjes, verhalen, puzzels en spelletjes en moedigen ze kinderen aan om de wereld om hen heen te onderzoeken en ervan te genieten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie