Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uniek project bodembeheer gestart in provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 8 maart 2000 Persbericht nr. 42

Gedeputeerde Musschenga geeft startsein voor actief bodembeheer

Uniek project bodembeheer gestart in Groningen

Vandaag is een uniek project in Nederland gestart. De Provincie Groningen heeft samen met de Groninger gemeenten een manier gevonden om de grote hoeveelheid informatie op het gebied van bodembeheer en bodemvervuiling beter te organiseren. Door de informatie in een databank te verzamelen kunnen burgers, bedrijven en ambtenaren nu eenvoudig en snel een compleet overzicht krijgen van bodemvervuiling op een plaats waar eventueel wordt gebouwd, een weg aangelegd of iets dergelijks start. Voorheen was die informatie moeilijk te krijgen. De Provincie Groningen is de eerste provincie in Nederland met zo'n provincie dekkende databank.

Voordelen

Het project is twee jaar geleden in gang gezet om te voorkomen dat bodem-verontreiniging leidt tot tegenvallende investeringen voor burgers, bedrijven en overheden, de kosten voor bijvoorbeeld het bouwrijp maken van een terrein beter in te schatten zijn en er tijdens de werkzaamheden geen onaangename verassingen zijn. Een ander voordeel van de databank is dat de informatie nu op één punt direct beschikbaar is. Nu gaan bedrijven en particulieren voor bodemsanering veelal naar de provincie, binnen 1 jaar zullen een aantal gemeenten deze taak van de provincie overnemen. Eerder was dat niet het geval, zowel de gemeente als de provincie beschikte over verschillende informatie.
De databank vormt de basis voor verdere gezamenlijke activiteiten van de provincie en de Groninger gemeenten. Zo wordt er gewerkt aan het verbeteren van de voorzieningen voor de af- en aanvoer van licht verontreinigde grond en start er binnenkort een pilot- project voor een internet grondbank die zowel door overheid als marktpartijen te gebruiken is.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met Wim Trip, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel.: 050 - 3164129

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie