Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cap Gemini en Cisco Systems samen voor Internet-economie

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT
CAP GEMINI S.A.

Cap Gemini en Cisco Systems bundelen krachten in strategische alliantie voor stimulering van de Internet-economie

Cap Gemini meldt de oprichting van een nieuw wereldwijd opererend bedrijf voor
consulting-services, systeemintegratie en internetdiensten
Parijs, Frankrijk, en San Jose, Californië, VS - 8 maart 2000 - Cap Gemini, één van de marktleiders op het gebied van managementconsulting en IT-dienstverlening en wereldwijd de op één na grootste systeemintegrator voor telecommunicatie, en Cisco, marktleider in netwerkproducten voor internet, hebben besloten hun krachten te bundelen in een strategische alliantie ter stimulering van de internet-economie.

Het nieuwe bedrijf wordt een dochteronderneming waarin Cap Gemini S.A. een belang heeft van 95,1% en Cisco van 4,9%. Cisco investeert 870 miljoen euro in de Cap Gemini Group: een investering van 170 miljoen euro in het nieuwe bedrijf - wat een korting betekent van 20% voor Cisco's minderheidsbelang - en een kapitaalinvestering in Cap Gemini S.A. van 700 miljoen euro via een verhoging van het niet-opgevraagde aandelenkapitaal (berekend op basis van de gemiddelde aandelenkoers op de Parijse effectenbeurs voor de twintig dagen voorafgaande aan de datum van ondertekening van de overeenkomst, met een verhoging van 5% premie op de koers van de aandelen). Bij het definitief worden van de overeenkomst ontvangt Cisco 2,6 miljoen aandelen van Cap Gemini S.A.

Bij de oprichting van het nieuwe bedrijf brengt de Cap Gemini Group 4.600 medewerkers in, voornamelijk specialisten van de eigen internationale divisie die de Telecom & Media-sector (Global Market Unit) leidt, deskundigen op het gebied van datatransport en het ontwerp en de implementatie van netwerken afkomstig van verschillende divisies van de groep, alsmede managementconsultants van de Gemini Consulting-organisatie. Daarnaast brengt Cisco in het nieuwe bedrijf een virtueel team van haar eigen netwerkspecialisten in.

Deze overeenkomst, die een uitbreiding betekent van het ecosysteem van via internet verbonden partners, volgt op de aankondiging van Cisco eerder dit jaar dat het bedrijf diverse strategische investeringen in consultingbedrijven op het oog heeft. De overeenkomst sluit ook aan op Cap Gemini's lange-termijn doelstelling zijn klanten te helpen een vooraanstaande positie in de Internet-economie te verwerven.

Cap Gemini en Cisco delen de visie dat internet een fundamentele verandering betekent voor de economische modellen van zowel grote ondernemingen als telecomaanbieders. Beide bedrijven willen deze groepen wereldwijde oplossingen aanbieden op het gebied van consulting, services en technologieën om hen te laten profiteren van de kansen op het nieuwe terrein van data-, spraak- en video-integratie die de internet-economie biedt.

"Cap Gemini speelt al jaren een vooraanstaande rol in het samenstellen van telecommunicatie-netwerken en ondersteuningssystemen voor telecomaanbieders en grote ondernemingen. De laatste tijd hebben we bovendien een belangrijke positie veroverd in het aanbieden van services waarmee ondernemingen hun bedrijfsvoering kunnen overhevelen naar de netwerkeconomie. De vorming van het nieuwe bedrijf samen met Cisco, markleider in internet-technologieën, biedt ons de mogelijkheid beide disciplines te combineren, waardoor een pakket ongeëvenaarde professionele diensten ontstaat dat telecomaanbieders en grote ondernemingen in staat stelt een volwaardige rol te spelen in de netwerkeconomie", aldus Paul Hermelin, lid van de raad van bestuur van Cap Gemini.

"Deze aankondiging benadrukt de ontwikkeling naar een nieuw bedrijfsmodel waarin internet-oplossingen worden aangeboden via een internet-ecosysteem van partners. Dit ecosysteem is gebaseerd op een open, op standaards gebaseerde technologie en biedt honderden bedrijven de mogelijkheid tot deelname", zo zegt Don Listwin, Executive Vice President van Cisco Systems. "Cap Gemini en Cisco breiden gezamenlijk dit ecosysteem uit door het leveren van oplossingen met behulp waarvan telecomaanbieders en grote ondernemingen een sterke positie in de internet-economie kunnen veroveren."

Hoewel het nieuwe bedrijf zich sterk op Europa richt, zullen de activiteiten een wereldwijd karakter hebben die zich uitstrekken tot de VS en Azië. Het bedrijf kent de volgende hoofd-doelstellingen:

* Het versnellen van het samenstellen en strategisch inzetten van producten voor traditionele telecomaanbieders (vaste en mobiele telefonie), leveranciers van services en sites voor internet-toegang, alsmede mediabedrijven (met name kabelbedrijven).

* Marktleider worden op het gebied van services voor grootschalige netwerken.

Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door Alexandre Haeffner, op dit moment voorzitter van Cap Gemini's Telecom & Media-sector, en krijgt een raad van bestuur die bestaat uit vijf vertegenwoordigers van Cap Gemini en één van Cisco.
Als tegenprestatie voor Cisco's aandelenbelegging en de aan het bedrijf bijgedragen internet-expertise, is in de overeenkomst de bepaling opgenomen dat in geval van een overnamebod door één van Cisco's voornaamste concurrenten op de Cap Gemini Group, Cisco een optie heeft tot aankoop van 100% van de aandelen die Cap Gemini in het nieuwe bedrijf heeft geïnvesteerd.

De Cap Gemini Group is wereldwijd een van de marktleiders in managementconsulting en IT-services. In 1999 bedroeg de omzet van de groep 4,3 miljard euro bij een personeelsbezetting van bijna 40.000 medewerkers. De groep heeft vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Oost-Azië. Voor meer informatie: www.capgemini.com

Cisco Systems, Inc (NASDAQ:CSCO) is wereldwijd marktleider in netwerkproducten voor het Internet. Voor meer informatie: www.cisco.com
Voor meer informatie:

Florence Mairal, Cap Gemini
Tel.: + 33 (0) 1 47 54 50 91
E-mail: (fmairal@capgemini.fr) Abby Smith, Cisco Systems
Tel.: + 1 408 525-8548
E-mail: (absmith@cisco.com) Bart Sikking, woordvoerder Cap Gemini Nederland B.V. Tel.: 030 252 6186
E-mail: (bart.sikking@capgemini.nl)

Contactpersoon analisten:
Mary Thurber, Cisco Systems
Tel.: + 1 408 526-8893
E-mail: (mthurber@cisco.com)
EINDE BERICHT

M.vr.gr.

Harriët van Splunder
PK(-: Paul Kok Consultants
Koningin Wilhelminaweg 469
3737 BE GROENEKAN
The Netherlands
T ++31 346 - 217 117
F ++31 346 - 217 118
(harrietvansplunder@pkc.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie