Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parnassia start onderzoek 'Afkicken onder narcose'

Datum nieuwsfeit: 08-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht
Den Haag, 25 februari 2000

Parnassia, psycho-medisch centrum start onderzoek 'Afkicken onder narcose'

Parnassia, psycho-medisch centrum start begin maart met het onderzoek 'afkicken onder narcose'. Op 6 maart worden de eerste twee cliënten opgenomen bij Parnassia en op 8 maart zal een van de twee cliënten tijdens een poliklinische ingreep in Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde, onder narcose gebracht worden. Tijdens de narcose krijgt de cliënt het middel naltrexon toegediend, dat een snelle ontgiftiging bewerkstelligt en waardoor de trek in heroïne verdwijnt. Het onderzoek beperkt zich tot een groep van 80 personen, waarvan de helft onder narcose gebracht zal worden.

Bij 40 andere personen zal gelijktijdig met deze methode een andere methode vergeleken worden: een snelle ontgiftiging van de cliënten, die in tabletvorm het middel toegediend krijgen tijdens een opname op dezelfde afdeling bij Parnassia als waar de andere groep cliënten opgenomen zal worden. Beide behandelingen zijn gelijkwaardig, het enige verschil zit in de eerste twee/drie dagen van de opname, in beide gevallen zijn de ontwenningsverschijnselen na enkele dagen uitgedoofd. De opnames bij Parnassia zullen een week gaan duren. Het ambulante traject wat hierna start is in beide gevallen gelijk. Bij deze behandeling wordt er een niet verslaafde persoon uit het sociale netwerk van de cliënt betrokken worden. Deze persoon zal gedurende de tien maanden van de ambulante behandeling een steun zijn voor de cliënt, hem/ haar begeleiden en bij een aantal gesprekken aanwezig zijn.

De kandidaten worden in een selectieprocedure gescreend op geestelijke en lichamelijke geschiktheid.

Dit onderzoek is onderdeel van een groter onderzoek dat uitgevoerd wordt in vier verslavingszorginstellingen in Nederland. Naast Parnassia zijn de Jellinek kliniek in Amsterdam, Kentron in Tilburg en Breda en Novadic in Sint Oedenrode erbij betrokken. De kosten voor dit onderzoek worden betaald door deels betaald door het ministerie van VWS en deels door Zorgonderzoek Nederland.
_________________________________________________________________
Noot voor de pers Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Parnassia, psycho-medisch centrum drs. Heleen G. Abrahamse productgroep Communicatie telefoonnummer: 070 - 391 67 75.

Parnassia, psycho-medisch centrum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie