Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nachtclub Utrecht dicht na schietpartij

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

NACHTCLUB DICHT NA SCHIETPARTIJ

De burgemeester heeft gisteren, 8 maart, sluiting bevolen van de nachtclub aan de Amsterdamsestraatweg 751. Dit gebeurde naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek naar de schietpartij die daar vorig jaar plaatsvond, en waarbij een persoon gewond raakte.

In september 1999 had een schietpartij plaats bij de nachtclub. Ondanks de ernst van het incident, was er toen voor de burgemeester geen aanleiding onmiddellijk maatregelen tegen de onderneming te treffen. Na het incident is een politieonderzoek ingesteld. De resultaten zijn aan de burgemeester gerapporteerd. Uit het onderzoek blijkt, dat niet alleen schoten zijn gelost door een bezoeker die zich vervelend gedroeg en die verwijderd was uit de club. Ook een portier en een barmedewerker blijken vuurwapens te hebben gehad, waarmee zowel binnen als buiten de nachtclub is geschoten. Uit het onderzoek is tevens gebleken, dat behalve het vuurwapen van de bezoeker tenminste vijf andere vuurwapens voorhanden waren bij personeel en gasten. Uit het destijds ingestelde buurtonderzoek kwam naar voren, dat reeds eerder schoten waren gehoord; in de directe omgeving werden op verschillende locaties kogelinslagen gevonden. De politie heeft in het verleden verscheidene malen moeten ingrijpen bij ordeverstoringen bij de nachtclub.

Aanleiding voor de burgemeester tot sluiting van de club is, dat het bedrijf wordt geëxploiteerd op een wijze die de openbare orde op ontoelaatbare wijze verstoort en die een bedreiging vormt voor de veiligheid in het gebied. De vergunningen zijn ingetrokken. Het pand is voor de duur van een jaar gesloten.

Utrecht, 9 maart 2000

Persberichtnummer: pb011.MvG

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie