Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van donderdagmiddag 09.03.2000
17:43 donderdag 9 maart 2000

Bert Peters heeft als voorlichter piket tot komende maandagmorgen 08.00 uur

Zuidwolde, vrachtauto van de weg
Raakte vanmorgen omstreeks 07.00 uur een vrachtauto, geladen met verpakkingsartikelen, van de weg op de A28 ter hoogte van Zuidwolde. Via de sloot kwam de vrachtauto in het weiland tot stilstand. De chauffeur (leeftijd en woonplaats onbekend) werd met licht letsel aan zijn knie per ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. Nadat de vrachtauto handmatig was gelost kon de berging beginnen waarbij een rijstrook werd afgezet. Het verkeer ondervond nauwelijks hinder.

'T Haantje, eenzijdig ongeval
Reed vanmorgen omstreeks 07.30 uur, een 44-jarige man uit Lippenhuizen met zijn bestelauto over 't Haantje waarbij hij in de berm kwam. Hij verloor de macht over het stuur en belandde op zijn zij op een lantaarnpaal. Geen letsel.

Hoogeveen, ongeval met letsel
Vanmorgen omstreeks 09.00 uur reed een 28-jarige man uit Obdam met zijn vrachtauto over Het Haagje. Hij sloeg rechts af met de bedoeling een inrit in te rijden. Hij zag daarbij een naast hem fietsend 17-jarig meisje over het hoofd. Zij botste tegen de vrachtauto en kwam ten val waarbij zij een hoofdwond opliep. Zij werd naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

Auto's opengebroken.
Werden vannacht opnieuw auto's opengebroken. In Meppel aan de Albert Toriedreef werd een leren jas en een radio-cassettespeler weggenmomen nadat het raampje was vernield.
In Emmer-Compascuum werd aan de Runde ZZ het raampje van de auto van een 46-jarige Emmenaar opengebroken. Een radio/cd-speler, cd's en een radardetector werden weggenomen. Schade f 2.250,-. In Gieten werd aan de Ekkelwal bij haar woning de auto van een 41-jarige vrouw opengebroken en de radio/cd-speler + wisselaar en cd's weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Emmen, de Weiert
Werd gisteravond een verkeerscontrole gehouden op verschillende plaatsen in Emmen. 155 blaastesten werden afgenomen waarbij geen enkele bestuurder teveel alcohol gedronken had.10 bestuurders kregen een proces-verbaal voor een defect aan de verlichting, 3 voor het niet dragen van de autogordels, 2 voor maximumsnelheid, 1 voor het rijden zonder rijbewijs en 1 voor het 'kleven' achter zijn voorganger. Onmiddellijk na het bekend worden van de overval op het benzinetankstation aan de Emmalaan werden alle medewerkers daarvoor ingezet. In hun speurtocht naar de overvaller werd op de Wilhelminastraat een man op een fiets aangetroffen die bij het zien van politie van zijn fiets sprong en wegrende. Later werd deze 32-jarige man uit Barger-Compascuum aangetroffen op de Weiert. Hij bekende de fiets afgelopen maandag te hebben gestolen bij het NS-station in Emmen. Ook stond hij gesignaleerd om nog voor drie oplichtingzaken als verdachte te worden gehoord. Nadat deze zaken waren afgehandeld kon hij zonder fiets maar met een proces-verbaal het bureau verlaten.

Meppel, woninginbraak
Werd ingebroken in een woning aan de Tuinweg. Via een geforceerd bovenlicht werd toegang tot de woning verkregen waarna de Tv, computer en een mobiele telefoon werden weggenomen. Schade bedrag onbekend.
Meppel, ex-vriend aangehouden
Verzocht vanmorgen omstreeks 08.45 uur een bewoonster aan de Patrijs politie in haar woning om haar te beschermen tegen haar dronken ex-vriend. Hij had haar mishandeld en een gedeelte van de inboedel vernield. Zij had kans gezien om in nachtkleding te woning te ontvluchten en in de auto de politie te bellen. De man kon binnenkomen doordat de voordeur open bleef staan voor een leverancier van meubels die een aantal keren goederen uit de auto moest halen. De 28-jarige man werd aangehouden en, nadat hij vanmiddag aanspreekbaar was, gehoord. Met een snelrecht proces-verbaal kon hij het bureau verlaten.
Assen, huisvlijt
Werd door passerende agenten een sterke weedlucht waargenomen waarna een onderzoek werd ingesteld in een woning aan de Stadhouderslaan. De 35-jarige bewoner weigerde eerst de toegang maar koos toch eieren voor zijn geld toen de agenten besloten te wachten op een machtiging om binnen te treden. Op zolder troffen zij een kleine weedkwekerij aan met 60 volgroeide weedplanten inclusief ventilatoren, lampen, schakelboxen en trafo's. De bewoner deed afstand van de planten en apparatuur die in beslag werden genomen om vernietigd te worden. Hij verklaarde de weed te verbouwen voor zijn broer die een coffeeshop exploiteert in Assen.

Alteveer, dodelijk bedrijfsongeval
Kwam vanmorgen de 43-jarige D.J. Meinen uit Hollandscheveld om het leven toen hij werd gegrepen door een aftakas tussen de tractor en de mestverspreider. Hij was omstreeks 10.00 uur vertrokken naar een perceel aan de Alteveer. Daar heeft hij problemen gekregen met de mestwagen. Er was een defect aan de kettingen en geleiders die de mest van de wagen trekken. Deze worden aangedreven door een aftakas die onder de mestwagen doorloopt. Terwijl de tractor en dus ook de aftakas in werking waren heeft hij onder de wagen liggend kennelijk geprobeerd een reparatie uit te voeren waarbij hij met zijn kleding in de aftakas is terechtgekomen en dodelijk verongelukte. Toen het slachtoffer niet thuis kwam om te eten ging zijn vader op onderzoek uit en trof hem levenloos aan. De Arbeidsinspectie afd. landbouw stelt een onderzoek in.info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie