Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen Tweede Kamer over sluiting Politieschool te Heerlen

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
2990008020

Vragen van de leden Rietkerk en Van der Hoeven (beiden CDA) aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over sluiting van de Politieschool te Heerlen. (Ingezonden 9 maart 2000)

1

Hebt u kennisgenomen van het bericht dat de Politieschool in Heerlen zal ophouden te bestaan? 1

2

Is het waar dat de politieopleiding definitief zal verdwijnen uit Heerlen cq. Limburg? Zo ja, wat zijn hiervoor de redenen?

3

Bent u met ons van mening dat gelet op de krapte op de arbeidsmarkt, politieopleidingen van groot belang zijn om het tekort aan politieagenten aan te vullen? Zo ja, bent u met ons van mening dat regionalisering van politieopleidingen hiertoe een goede bijdrage levert? Zo neen, waarom niet?

4

Herinnert u zich de opvatting van een meerderheid van de Kamer dat een combinatie tussen politieopleidingen en het regionale reguliere onderwijs (zoals o.a. Beroepsonderwijs en ROC's) wenselijk is? 2) Zijn voor de Limburgse situatie mogelijkheden voor een dergelijke combinatie onderzocht? Zo neen, waarom niet?

Dagblad De Limburger, 6 maart jl.

Tot uiting gekomen in een Algemeen Overleg dd 9 september 1999 met de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (over het LSOP/ TOP.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie