Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen Tweede Kamer over privé-basisschool in Noordbroek

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
2990008050

Vragen van het lid Van Bommel (SP) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, mw. Adelmund, over de privé-basisschool in Noordbroek. (Ingezonden 9 maart 2000)

1

Bent u op de hoogte van het bericht dat er een privé-basisschool is geopend in het Groningse Noordbroek? 1)

2

Deelt u de mening van de Aob dat privé-basisscholen de tweedeling in het onderwijs bevorderen? Zo ja, vind u dergelijke initiatieven aanvaardbaar? Zo nee, waarom niet?

3

Is het feit dat de privé-school deels met behulp van sponsorgelden wordt gefinancierd strijdig met het sponsorconvenant waarin staat dat het primaire onderwijsproces niet afhankelijk mag zijn van sponsoring?

4

Is het oordeel van de inspectie naar uw mening afdoende, dat privé-scholen mogen bestaan zolang men voldoet aan de wettelijk gestelde deugdelijkheidseisen en zolang er bevoegde docenten lesgeven?

5

Zijn er wat u betreft grenzen aan het bedrag dat gevraagd mag worden voor deelname aan het onderwijs? Zo ja, waar ligt die grens? Zo nee, waarom niet?

6

Deelt u in zijn algemeenheid onze mening dat de ontwikkeling van privé-scholen leidt tot ongelijkheid in het onderwijs? Zo nee, waarom niet?

NOS-20.00 journaal van 6 maart jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie