Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Testsessie Racing for Holland op Jarama circuit probleemloos

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tom Coronel

9 Maart 2000: Laatste test met Lola B98/10 goed verlopen

De afgelopen dagen heeft het Racing for Holland team een probleemloze testsessie afgewerkt op het circuit van Jarama. Voor het laastst werd er getest met de Lola B98/10. De nieuwe Lola B2K/10 is bijna klaar en zal binnenkort aan het Konrad team geleverd worden. Desondanks kon het Racing for Holland team toch nuttig werk verzetten. "We reden dan wel met het oude chassis, maar de motor was van dezelfde specificatie die we ook op Le Mans zullen gebruiken", aldus Tom. "De motor is echt een stuk sterker geworden. Vooral onderin het toerenbereik is er veel meer vermogen. Alles ging eigenlijk goed en we hebben eigenlijk probleemloos kilometers kunnen maken. Jan heeft de dinsdag grotendeels voor zijn rekening genomen en reden Peter en ik allebei tien ronden. Op woensdag moest Jan weg in verband met zijn commentaarwerk voor Canal Plus. Peter en ik hebben toen ieder zo'n 35 ronden gereden. We waren samen met het Ascari team op het circuit en in vergelijking met hen zagen onze tijden er erg goed uit. Verder ben ik blij dat we veel kilometers hebben kunnen maken. Zodoende hebben we smaak weer goed te pakken en is ook de band tussen de rijders en het team weer een stuk sterker geworden. De eerste tests met de nieuwe Lola B2K/10 zien er ook al erg goed uit en naar aanleiding van de goede berichten over de nieuwe auto door de teams die er al mee hebben gereden hebben we besloten pas weer te gaan testen als de auto klaar is."

In totaal heeft de ACO zo'n 100 inschrijvingen ontvangen voor de 24 uurs race van Le Mans. Op 15 Maart zal de ACO bekend maken welke teams uitverkoren zijn om deel te nemen aan de race. Klik hier voor een overzicht van de teams die zich hebben aangemeld.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie