Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Nieuwe technologie' biedt grote kansen voor AEGON

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AEGON

"NIEUWE TECHNOLOGIE" BIEDT GROTE KANSEN VOOR AEGON

Tijdens een persconferentie, eerder vandaag, in het hoofdkantoor van het verzekeringsconcern, benadrukte AEGON bestuursvoorzitter Kees Storm tegenover journalisten: "Nieuwe technologieën die ons worden aangereikt door de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van informatie en communicatie (ICT) zijn voor iedereen beschikbaar. Ook AEGON zal ten volle gebruikmaken van de geweldige nieuwe mogelijkheden om de dienstverlening aan klanten te verbeteren, relaties te verstevigen en efficiency te verhogen."

AEGON N.V. - een van de grootste beursgenoteerde verzekeraars ter wereld - boekte over 1999 een recordwinst van EUR 1,570 miljoen na belastingen, een stijging van 26% ten opzichte van het voorgaande jaar. De toename van de winst per aandeel bedroeg 19%, inclusief het effect van AEGON's acquisitie van Transamerica Corporation in de V.S. medio vorig jaar en zijn acquisitie van de levensverzekeringsactiviteiten van Guardian Royal Exchange in het Verenigd Koninkrijk. Het bestuur gaat een 19% hoger dividend voorstellen van EUR 1,20.

Aandelensplitsing

"Rekening houdend met de uitdagingen en mogelijkheden die nog voor ons liggen, onze uitstekende resultaten in 1999 en de vooruitzichten voor 2000 met daarin dubbele winstgroeicijfers voor onze verzekerings- en pensioenactiviteiten, hebben we weer een 2:1 splitsing van het AEGON aandeel voorgesteld, waarover in de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een besluit zal worden genomen", aldus de heer Storm. Voor het boekjaar 2000, verwacht de onderneming een toename van de nettowinst tussen 18% en 23% en van de winst per aandeel tussen 10% en 15%, onvoorziene omstandigheden voorbehouden. Als het voorstel wordt aangenomen zal de aandelensplitsing in de verhouding 2:1 op 30 mei 2000 worden geëffectueerd. Het zou de zesde keer worden sinds 1982 dat het aandeel AEGON wordt gesplitst. De voorgenomen splitsing doet zich gelijktijdig voor met de redenominatie van de nominale waarde van de aandelen van Nederlandse guldens (NLG 0.50) naar euro (EUR 0.12).

Internet-initiatieven

De AEGON Groep beschikt op het ogenblik over tientallen websites in zeven verschillende landen en participeert in een groot aantal internet-initiatieven van derden. De heer Storm gaf aan dat daarnaast enthousiast wordt gewerkt aan enkele tientallen initiatieven op het gebied e-business. In de nabije toekomst zullen er meer bij het publiek worden geïntroduceerd. De bestaande websites bieden algemene bedrijfsinformatie en productinformatie, berekeningsprogramma's, polisinformatie, koersoverzichten en statistische informatie ter ondersteuning van AEGON's bestaande activiteiten. Deze week lanceerde Spaarbeleg, een business unit van AEGON Nederland, zijn eerste internet-spaarrekening voor de Nederlandse markt. "AEGON is al vele jaren heel duidelijk over zijn strategische uitgangspunten", aldus de heer Storm. "Wij concentreren ons op de voortgezette sterke autonome groei van onze kernactiviteit (verzekeren), aangevuld met selectieve acquisities. Onze internet-initiatieven volgen dezelfde strategische uitgangspunten. De meeste van onze websites zijn bedoeld ter versterking van onze bestaande activiteiten, terwijl wij verder ruimte geven aan kleine groepen specialisten - van binnen en van buiten ons bedrijf - om te experimenteren met nieuwe producten en nieuwe technologieën om nieuwe marktsegmenten te veroveren." De overtuiging is dat deze gerichte investeringen de miljoenen bestaande AEGON relaties ten goede zullen komen en de marktpositie van AEGON zullen versterken.

Den Haag, 9 maart 2000

Voor meer informatie:

AEGON N.V.
Group Communications
Tel. 070 - 344 83 44

 
 
 
           Bestaande AEGON sites (maart 2000) 
 
  Group site               UK / Verenigd Koninkrijk 
 
  www.aegon.com              www.scottishequitable.co.uk 
 
  USA                   www.scoteqint.lu 
 
  N.B. Total number of AEGON USA websites Germany / Duitsland 
  is approximately 42. This overview 
  lists only the most relevant sites.   www.aegon.de 
                      www.moneymaxx.de 
  www.creditorresources.com 
  service.creditorresources.com      Belgium / België 
  claims.interlend.com 
  www.divinvest.com            www.aegon.be 
  www.idexfunds.com            www.moneymaxx.be 
  www.intersecurities.com 
  www.westernreserve.com         Hungary / Hongarije 
  www.advisorresources.com/fmd 
  www.pflife.com/fmd*           www.aegon.hu 
  www.agentstats.com 
  www.zahorik.com             Spain / Spanje 
  www.*.com/ltc 
  www.aegonsmg.com            www.fondos.net/aegon 
  www.covernadirect.com 
  www.transamerica.com          3rd party websites / 
  www.ta-retirement.com          Voorbeelden bestaande 
  www.tatransact.com           TP-sites waar AEGON 
  www.worksiteselect.com         Nederland bij betrokken is 
  www.aegonins.com 
  www.bulac.com              www.kentron.nl 
  www.ausalife.com            www.miepkniep.nl 
  www.lifeinvestors.com          www.spaaradvies.nl 
  www.monlife.com             www.aetax.nl 
                      www.geldgarant.nl 
                      www.wijma.nl 
  The Netherlands / Nederland       www.evers-assurantien.nl 
                      www.duine.nl 
  www.aegon.nl 
  www.spaarbeleg.nl 
  www.e-rekening.nl 
  www.vannierop.nl 
  pffo.fin-services.extra.aegon.nl 
 
  adfis.zml.aegon.com 
  www.nvg.nl 
 
AEGON N.V., met EUR 229 miljard aan activa, is een van de grootste beursgenoteerde verzekeraars ter wereld. De grootste bedrijfsonderdelen zijn actief in de Verenigde Staten, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Spanje, Mexico en Canada. De kernactiviteiten van de AEGON Groep concentreren zich op verzekeren, met een sterke nadruk op levensverzekeringen, pensioenen, beleggingsproducten en daaraan verwante financiële diensten. De aandelen AEGON N.V. zijn genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Frankfurt, Londen, New York (NYSE: symbool AEG), Tokio en Zürich. Opties op aandelen AEGON worden verhandeld op de Amsterdam Exchanges, de Philadelphia Stock Exchange en de Chicago Board Options Exchange.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie