Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Australië is nieuwste bestemming van Chello Broadband

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Chello

australië is de nieuwste bestemming van chello broadband

chello broadband en de Pay TV-marktleider AUSTAR United Communications brengen samen breedband-internettoegang naar de niet-stedelijke delen van Australië

breedband-internet zal middels MMDS worden geleverd
Amsterdam, 9 maart 2000 - Chello Broadband n.v. (chello), www.chello.com (chello), één van 's werelds leidende aanbieders van breedband-internetdiensten, kondigt vandaag de officiële lancering aan van chello broadband Australia Pty Ltd. chello broadband is actief in Europa, Latijns Amerika en Australië en bekroond als 'Best European Consumer ISP'. chello zal aan de Australische abonnees worden geleverd via het aan chello gelieerde AUSTAR United Communications, de leidende aanbieder van regionale betaaltelevisie in Australië. Het is voor het eerst dat de snelle breedband-internetdiensten van chello buiten Europa beschikbaar worden.

De officiële lancering van chello broadband Australia (chello.com.au) volgt op de lancering, op basis van een commerciële test, van breedband-internettoegang door AUSTAR in Albury NSW, Bendigo in Victoria, en Mackay in Queensland in het eerste gedeelte van dit jaar. AUSTAR zal chello broadband nu gaan verspreiden naar alle gebieden in de regio's en op het platteland van Australië waar het actief is. Het betreft meer dan 2 miljoen huishoudens. De volledige verspreiding zal in de loop van het vierde kwartaal van 2000 zijn voltooid.

De breedband-internetdiensten van chello zullen worden geleverd via MMDS(draadloos) en over de satelliet. AUSTAR zal de voorzieningen volledig installeren, inclusief retourtelefoonlijnen. De diensten zullen uiteindelijk kunnen worden geleverd met tweerichtings-MMDS.

Net als op zijn Europese markten zal chello broadband een rijk aanbod leveren van multimedia- en e-commerce-oplossingen, die alleen met snelle breedband-internettoegang mogelijk zijn. Bij de diensten hoort een concurrerend consumentenpakket waarin service, installatie en een 24-uurs helpdesk zijn opgenomen. In eerste instantie zal dit pakket beschikbaar zijn voor een vast maandbedrag van 65 AUD (41 Euro) met installatiekosten van tussen de 95 en 199 AUD (60-126 Euro). Bestaande klanten van AUSTAR betaaltelevisie komen in aanmerking voor een korting op hun maandelijkse kosten. chello werkt ook met een aantal plaatselijke, nationale en internationale informatie-aanbieders, zodat de abonnees een groot aantal topkwaliteits-multimediakanalen aangeboden krijgen, waaronder nieuws, amusement, communicatie en interactieve spelletjes.

Tot de Australische informatie-aanbieders behoren AAP, voor landelijk nieuws, financieel nieuws en informatie over sport en amusement, ABC voor plattelands- en regionaal nieuws, BBC voor internationaal nieuws, Weather 21 voor plaatselijke en internationale weerberichten, Zdnet voor technologie-nieuws en spelletjes, Trans World International voor sport, K*grind voor amusement, muziek, sport en evenementen, Atom Films voor internationale korte films, Channel voor beelden van speciale evenementen, Cyberhorse voor paardenreninformatie, de virtuele markt en paardenren-uitslagen, Fever TV voor lange animatiefilms, spelletjes en lifestyle-series en Whoopi! voor sport- en technologieprogramma's.

Roger Lynch, president en CEO van chello broadband n.v. zegt: "De lancering van vandaag betekent de eerste uitbreiding van chello broadband buiten het Europese vasteland, en bevestigt dat chello op wereldniveau één van de leidende aanbieders van breedband-internet is. Wij hebben in Europa een belangrijke groei doorgemaakt omdat we een product leveren waarmee de mensen de mogelijkheden van internet ten volle kunnen beleven. De mensen in de niet-stedelijke delen van Australië zullen nu ook de mogelijkheid krijgen die ervaring te delen, eerder zelfs dan de inwoners van de grote steden."

John Porter, CEO van AUSTAR United Communications, vult aan: "chello heeft in Europa zo'n snelle groei doorgemaakt omdat het diensten biedt waar de abonnees van onder de indruk zijn. Wij geloven dat de snelle internetdiensten, in combinatie met de rijke multimedia-inhoud, hier in Australië net zo populair zullen worden. Net als chello, heeft AUSTAR een geweldige groei van zijn abonnees doorgemaakt, nu 380.000 leden groot. We zijn zeer blij dat we deze nu samen met chello de ervaring van breedband-internet kunnen geven. Met de geplande verspreiding van onze diensten zal AUSTAR, nu al marktleider in Australië op het gebied van regionale betaaltelevisie, een volledig geïntegreerd telecommunicatie- en amusementsbedrijf worden."

"De Australiërs behoren tot de actiefste internetters ter wereld. Daarom beseffen wij dat de vraag naar breedband in Australië zeer groot zal zijn," zegt Philip Alexander, directeur van chello broadband australia pty ltd. "Doordat wij op deze markt gaan meespelen zullen de mensen hier in staat zijn internet te beleven zoals ze het nog nooit eerder hebben beleefd, met veel informatie en hoge kwaliteit audio- en video-multimedia die alleen met breedband-aansluitingen geleverd kunnen worden."

Behalve in Australië plant chello broadband australia pty ltd dit jaar zijn volledige pakket diensten te lanceren in Nieuw-Zeeland, in samenwerking met Telstra Saturn Ltd.

Over UnitedGlobalCom
United (NASDAQ "UCOMA") is de grootste aanbieder van breedband-communicatie op het gebied van beeld-, spraak- en dataverkeer buiten de Verenigde Staten. UnitedGlobalCom is actief in 23 landen, bereikt met haar netwerken meer dan 16 miljoen huishoudens en bedrijven en levert beeld- en spraakdiensten aan rond de 8 miljoen klanten. Daarnaast had de telefoontak van het bedrijf per 31 december 1999 meer dan 320.000 telefoonaansluitingen en de snelle-internettak meer dan 120.000 klanten. Tot de belangrijkste werkmaatschappijen van UnitedGlobalCom behoren UPC (51% eigendom), het grootste pan-Europese breedband-communicatiebedrijf, Austar United Communications (75% eigendom), de snelst groeiende satelliet-, kabeltelevisie- en telecommunicatie-aanbieder van Austraal-Azië, en VTR Global Com (100% eigendom), de grootste kabeltelevisie en commerciële telefonie-aanbieder van Chili.

Over chello broadband Australië Pty Ltd.
chello broadband Australia Pty Ltd. is een dochterbedrijf van chello broadband nv dat als één van 's werelds grootste breedband-Internetbedrijven actief is in Europa, Latijns-Amerika en Australië en werd onderscheiden met de Best European Consumer ISP Award. chello is commercieel actief in zeven landen en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en lokale vestigingen in Amsterdam, Parijs, Wenen, Hamburg, Brussel, Oslo, Stockholm, Washington DC, Sydney en São Paulo. chello broadband nv is een werkmaatschappij van United Pan-Europe Communications (UPC) . chello levert diensten aan kabelexploitanten en andere breedbandnetwerken, en zet zich in voor 24 uur per dag toegankelijke nieuwe-generatie Internetdiensten en breedbandcontent voor de particuliere en zakelijke abonnee. chello broadband werkt in Australië samen met AUSTAR United CommunicationsTM, een dochterbedrijf van United Globalcom (UGC). De breedbanddistributie zal in Australië per satelliet en in Nieuw-Zeeland per kabel plaatsvinden. Op 31 december 1999 had chello 121.000 abonnees.

Over chello broadband n.v.
chello levert tekst, geluid en video via portals in de eigen taal over de AORTATM, de eigen IP-backbone van chello. De gebruiker kan daardoor tegen minimale kosten beschikken over een eersteklas breedbandige Internet-ervaring. chello werd onlangs onderscheiden als "Best European Consumer ISP" op het ISP Forum '99 te Amsterdam.
chelloTM is een geregistreerd handelsmerk van chello broadband n.v.

Over Austar United Communications
Via zijn drie werkmaatschappijen is Austar United (Australian Stock Exchange "AUN") één van de grootste en snelst groeiende breedband-communicatiebedrijven voor de Australische en Nieuw-Zeelandse markt. AUSTAR Entertainment is de op één na grootste Pay TV aanbieder in Australië, en de grootste die hoofdzakelijk digitale Direct-to-Home-diensten aanbiedt, met meer dan 380.000 abonnees. XYZ Entertainment (een 50/50 joint venture met Foxtel) is een belangrijke programma-aanbieder op de Australische markt, en bezit en/of distribueert Nickelodeon, Discovery, Channel , Arena en The Lifestyle Channel aan meer dan 930.000 abonnees. Telstra Saturn Limited (een 50/50 joint venture met Telstra) beheert het eerste en grootste breedband-telecommunicatiebedrijf in Nieuw-Zeeland, waarmee het een brede mix van kabeltelevisie-, telefonie- en internetdiensten aanbiedt. Austar is een van de eerste bedrijven in Austraal-Azië die breedband-internettoegang aanbieden, en was het eerste dat interactieve televisie lanceerde. Austar United is 75% eigendom van UnitedGlobalCom.

voor meer informatie:

Ross Sampson
svp communications
chello broadband
tel: + 31 (0) 20 778 8288
email: (rsampson@chello.com)

Mike Smith
vp the Americas
chello broadband n.v.
tel: + 1 703 742 6482
email: (mjsmith@chello.com)

Toni Scoble
Turner Porter Novelli
tel: +61 2 8585 8200
email: (tscoble@porternovelli.com.au)

of bezoek onze websites:

www.chello.at
www.chello.com.au
www.chello.be
www.chello.de
www.chello.fr
www.chello.no
www.chello.se

© 2000 chello broadband n.v. Alle rechten voorbehouden. Gebruikersvoorwaarden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...