Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Donderdag 9 maart 2000, 09.30 uur

Twee winkeldievegges aangehouden
Maarssen - Twee winkeldievegges van 32 en 36 jaar uit Utrecht zijn gistermiddag in het winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit winkels.
Winkelpersoneel betrapten de twee vrouwen en gingen hen achterna en waarschuwden een in het winkelcentrum surveillerende politiesurveillante. De twee vrouwen werden vastgepakt, maar zij sloegen en schopten flink van zich af. Echter mede door de assistentie van een helaas onbekend gebleven lange man, kon men de vrouwen in bedwang houden tot er meer politiemensen aanwezig waren.

De twee vrouwen bleken goederen, ondermeer kleding en speelgoed met een winkelwaarde van ruim honderd gulden, uit twee winkels te hebben gestolen. De goederen zijn retour en de vrouwen moeten zich over enige tijd verantwoorden bij de rechtbank.

Winkeldief betrapt
Maarssen - Een 40-jarige man uit Utrecht is gistermiddag betrapt op diefstal van pakken koffie en cosmeticagoederen uit de Wizzlwinkel aan de Nieuwe Stationsweg in Maarssen.

Twee politiesurveillanten die in de buurt van het N.S.-station surveilleerden konden de man aanhouden. Bij onderzoek bleek dat de man naast de hiervoor genoemde goederen ook 40 nog in cellofaan verpakte CD-rom's in een tas bij zich had. De herkomst hiervan is nog niet vastgesteld.

Alcomobilist betrapt
Oudewater - De politie heeft gisteravond op de Oost-IJsselkade in Oudewater een 43-jarige automobilist uit Zandvoort betrapt op het rijden onder invloed. De man had behoorlijk diep in het glaasje gekeken. De uitslag van de ademanalyse bedroeg namelijk bijna 3,5 promille, dat is zeven keer meer dan is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De politie zag de man opvallend en slingerend rijden. Bij het uitstappen kon de man nauwelijks meer op zijn benen staan.

Controle doorstart project Veilig door de Venen Wilnis - Bij een controle gistermiddag op de prov.weg N401 ter hoogte van Wilnis heeft de politie veertig bestuurders gecontroleerd. Tien ervan zijn bekeurd voor ondermeer het niet kunnen tonen van rij- en kentekenbewijs, niet dragen van de gordel, geen gebruik maken van een kindbeveiligingsmiddel op de achterbank.

Autogordelcontrole "Click-vast"
IJsselstein - Gistermiddag zijn bij een controle op de draagplicht van autogordels op de Tuinensingel in IJsselstein 18 bestuurders bekeurd. De boete bedraagt negentig gulden.


_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie