Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe: woninginbraken opgelost

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Aantal woninginbraken in Zuidwest Drenthe opgelost 11:30 donderdag 9 maart 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216

HOOGEVEEN De politie in Zuid Drenthe heeft met de aanhouding van twee 39-jarige inwoners van Hoogeveen een aantal inbraken in woningen opgelost.
Naar aanleiding van een al langer durend onderzoek naar de daders van inbraken in woningen, waren er verdenkingen gerezen tegen beiden en in de nacht van 22 op 23 februari werd op de Carstensstraat in Hoogeveen, één van de twee (de hoofdverdachte) aangehouden, terwijl hij diverse van diefstal afkomstige goederen in zijn auto had. Uit het daarop ingestelde onderzoek kwam naar voren dat hij die zelfde nacht had ingebroken in 3 woningen in Dwingeloo. Bij een onderzoek in zijn woning werd ook de tweede verdachte aangehouden en werden diverse goederen afkomstig van woning inbraken in o.a. Hoogeveen (3x), Zuidwolde en Zuidlaren aangetroffen. Het merendeel van de goederen is terug gegeven aan de eigenaren. Van enkele goederen, waaronder enkele horloges, enkele sierraden en een aantal munten is geen eigenaar bekend. Bij de munten zit een 3 gulden muntstuk uit 1786. De politie in Hoogeveen is nog opzoek naar de eigenaren van deze goederen. De medeverdachte is na enkele dagen voorlopige hechtenis weer vrijgelaten, terwijl de hoofdverdachte nog steeds vast zit.info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie