Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Haarlem akkoord met voorstel tot verkoop kabel aan UPC

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

College Haarlem akkoord met definitief voorstel tot verkoop kabel aan UPC

Het college van B&W van Haarlem is akkoord gegaan met het voorstel tot verkoop van het kabelnetwerk van Kabel Haarlem BV aan United Pan-Europe Communications (UPC). In het definitieve contract zal sprake zijn van een tweetal wijzigingen ten opzichte van het bod van UPC van augustus 1999. Het gaat daarbij om een zogenaamde activa-passiva transactie in plaats van een aandelenoverdracht en een aanpassing in de fasering van de Audio Video Strategie. Dit collegebesluit wordt besproken in de gecombineerde raadscommissie CMC/SB op 17 maart en in de gemeenteraad op 29 maart. Naar verwachting zullen partijen direct daarna een definitieve overeenkomst tekenen.

Introductie TVPC

TVPC, gratis aangeboden waardoor de abonnees in staat worden gesteld gebruik te maken van nieuwe diensten via de kabel. Het gaat hierbij om onder andere een elektronische programmagids, betaaltelevisie (pay-per-view) en extra pakketten. Daarnaast worden telefonie en internet via de kabel mogelijk. Naar verwachting zijn uiterlijk begin 2003 de technische ontwikkelingen zover dat de TVPC ook een videorecorder en een tweede televisietoestel kan aansturen. Tot die tijd wordt het huidige programmapakket van 36 zenders eveneens in analoge vorm aangeboden aan alle huishoudens met een TVPC

Financieel resultaat

De bruto opbrengst van de verkoop is 7 miljoen hoger door de veranderde juridische vorm van de transactie.De financiële uitkomst van de transactie heeft voor de gemeente Haarlem een netto opbrengt van 107,5 miljoen gulden tot gevolg, die wordt gestort in het zogenoemde projectenfonds. De bruto opbrengst van 157 miljoen gulden, ongeveer 2400 gulden per abonnee (of 2250 gulden per aansluiting), moet worden verminderd met 10 miljoen gulden kostenvergoeding aan NUON/ENW voor desintegratieverlies, 19 miljoen gulden te verrekenen schuldpositie/boekwaarde Kabel Haarlem BV aan gemeente Haarlem (vloeien terug in de gemeentekas en zijn dus geen extra inkomsten), 0,2 miljoen gulden afkoopsom vennootschapsbelasting en 0,3 miljoen gulden aan diverse advieskosten. Voor deze laatste geldt dat het hierbij gaat om kosten voor juridische en fiscale ondersteuning. De kosten van de externe media-adviseur worden gedragen door de koper. Tenslotte reserveert de gemeente 20 miljoen gulden voor de plaatsing van de TVPC in de huishoudens.

9 maart 2000

top

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie