Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adelmund verwelkomt 2500e herintreder in het basisonderwijs

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 09-03-2000 Home

Persbericht
Nummer: 22

Adelmund verwelkomt 2500e herintreder in het basisonderwijs

Het Career Center Onderwijs (CCO) heeft er voor gezorgd dat ruim 2500 herintredende leraren weer voor de klas in het basisonderwijs staan. Nog zo'n 3500 kandidaten zitten in het bemiddelingstraject, waarvan er 1200 op dit moment een bijscholingscursus volgen. Het CCO gaat nu ook nieuwe doelgroepen benaderen. Het gaat om wachtgelders, gedeeltelijk arbeidsongeschikten en vervroegde uittreders. Bovendien gaat het CCO afgestudeerde pabo-studenten bemiddelen naar scholen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, aangezien de behoefte aan leraren daar het grootst is. Dat hebben het CCO en staatssecretaris Adelmund bekend gemaakt op een bijeenkomst in Utrecht, waar de 2500ste herintreder werd verwelkomd.

Het CCO, een samenwerkingsverband van ABP/USZO en Manpower Consultancy, kreeg in september 1998 de opdracht van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) om ex-leraren terug te leiden naar het basisonderwijs. Het project `Terug voor de klas' is een van de maatregelen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen om het tekort aan leraren terug te dringen. Door vergrijzing van het lerarenbestand, het stijgend aantal leerlingen en de klassenverkleining zijn er veel leraren basisonderwijs nodig. Sinds de start zijn nu inmiddels meer dan 2500 herintreders bemiddeld Daarnaast melden zich steeds meer herintreders spontaan bij het CCO.

Nieuw is dat het CCO op verzoek van het ministerie zich ook gaat richten op andere doelgroepen, zoals wachtgelders, gedeeltelijk arbeidsongeschikten, vervroegde uittreders en pabo-studenten. Voor de vervroegde uittreders wordt een helpdesk opgezet. Hier kunnen ze terecht met vragen over eventuele gevolgen voor hun uitkering. Het CCO gaat de pabo's bezoeken om voorlichting te geven over wat het CCO voor hen kan betekenen in het zoeken van een baan in een van de vier grote steden. Het CCO zal voor geïnteresseerden een individueel begeleidingstraject opzetten.

Het CCO heeft zelf het initiatief genomen om de dienstverlening te verbreden met de ondersteuning van scholen bij
onderwijspersoneelsbeleid en mobiliteit. Voorbeelden hiervan zijn het opzetten van kweekvijvers voor directiefuncties, het verzorgen van assessments bij zittende directieleden in het kader van loopbaanbeleid, reïntegratie van zieken, herplaatsing en outplacement.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie