Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afvalpas gemeente Maastricht bewijst zijn waarde

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maastricht

011 Afvalpas bewijst zijn waarde

9 maart 2000

De afvalpas, die per 1 januari is ingevoerd als toegangsbewijs voor de Milieuparken en -stations, heeft zijn waarde bewezen. Uit een voortgangsrapportage blijkt dat in januari een halvering van het afvalaanbod is geboekt. Het is echter te vroeg om te concluderen dat dit verminderde afvalaanbod blijft aanhouden.

Met de invoering van de afvalpas is er een duidelijke scheiding aangebracht tussen huishoudelijk afval en bedrijfsafval. De gemeente is verplicht om huishoudelijk afval in te zamelen terwijl bedrijven zelf voor de verwijdering hun afval dienen te zorgen. Uit de voorgangsrapportage blijkt dat er nog vragen liggen van ideële stichtingen, scoutinggroepen, woonbootbewoners, opvanghuizen, dagopvangvoorzieningen en bijzondere woonvormen. Voor deze groepen wordt een gedragslijn ontwikkeld. Deze gedragslijn is tijdelijk omdat per 1 januari 2001 een nieuwe situatie ontstaat in verband met de invoering van de tariefsdeferentiatie.

Sinds de invoering van de afvalpas zijn er bij het klantenmeldpunt ongeveer 2000 meldingen van bewoners ontvangen. Het betrof in hoofdzaak meldingen over een verkeerde tenaamstelling of adressering of meldingen dat er geen pas was ontvangen.

Financieel gezien heeft de invoering van de afvalpa geleid tot een overschrijding van het budget met f 75.400,-. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de inzet van extra bewaking bij de milieuparken en
-stations in de maanden januari en februari. In de oorspronkelijke raming is hiermee geen rekening gehouden. Door capaciteitsproblemen bij de Milieupolitie is gekozen voor externe ondersteuning.
Volgens de voortgangsrapportage is het nog te vroeg om een uitspraak te doen of door de invoering van de afvalpas de taakstelling wordt gehaald. Na drie maanden wordt een tussentijdse evaluatie gehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie