Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protest Drimmelen bij overleg gemeenteraad boring Biesbosch

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GEMEENTERAAD DRIMMELEN STAAT VOOR HISTORICH BESLUIT. STIL PROTEST MET FAKKELS.

Donderdag 9 maart a.s. zal het actie comité "Boor de Biesbosch niet de grond in", de voor proefboringen zijnde gemeenteraadsleden van Drimmelen voor de raadsvergadering in een stil protest laten weten dat het overgrote deel van de bevolking tegen deze proefboringen is.

Staande de raadsvergadering zal of het CDA of Groen Drimmelen een motie op de agenda plaatsen waarin een uitspraak gedaan wordt over de vergunning voor de proefboringen.

Er is momenteel een lobby gaande om de drie partijen aan te laten sluiten bij de protestacties zoals de 10 duizend bezwaarschiften die twee weken geleden aan minister Jorritsma zijn aangeboden. Ook gaan ze in tegen het bezwaar van provincie en overlegorgaan Biesbosch waarvan Burgemeester Elzinga vice-voorzitter is en de aanzet gaf tot het breed maatschappelijk verzet.

Datum 9 maart a.s.
Aanvang raadsvergadering 19.30 uur

Plaats gemeentehuis Drimmelen in Made

Voorafgaande aan de raadsvergadering zal het comité in een stil protest met fakkels voor het gemeentehuis de raadsleden proberen te overtuigen dat het om een uniek gebied gaat waar geen enkele aantasting meer mag plaats vinden.

Op 16 maart vindt er een algemeen overleg plaats in de Tweede Kamer over deze proefboringen. Het betreft de commissie Economische Zaken en Landbouw.Het overleg begint om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur.

Voor meer informatie
Harry Voss 06-22932937

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie