Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rabobank: particulier belegt steeds meer in het buitenland

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rabobank Nederland

PARTICULIER BELEGT STEEDS MEER IN HET BUITENLAND
9 maart 2000

De Rabobank heeft het aantal buitenlandse aandelenorders in 1999 voortdurend zien stijgen. In december 1999 was het aantal buitenlandorders vijf keer zo groot als in december 1998. Op dit moment maakt het aantal buitenlandorders bij de Rabobank 5% uit van het totaal. In 1998 was dat nog maar 1%. Vooral de introductie, per 1 oktober 1999, van de mogelijkheid rechtstreeks in het buitenland te beleggen via de Rabobanksite en de Rabo Orderlijn, heeft deze ontwikkeling versneld. De invoering van de euro, waardoor wisselrisicos zijn verdwenen, is niet de belangrijkste reden voor de groei van het internationaal beleggen.

Jaap Nagtegaal, directeur van Rabo Beleggings Advies: "De komst van de euro per 1 januari 1999 heeft de toename van het aantal particuliere beleggingen in het buitenland slechts mondjesmaat op gang gebracht. De versnelling op dit punt wordt vooral veroorzaakt door de hogere rendementen op buitenlandse beurzen en de mogelijkheden om direct te beleggen. Overigens zien wij steeds meer de wens van beleggers om hun aandelenportefeuille internationaal te spreiden. Wij verwachten dat de groei van buitenlandse aandelenorders de komende tijd zal doorzetten."

Beleggers kunnen via de Rabobanksite en via de Rabo Orderlijn in de
500 belangrijkste aandelen handelen op de belangrijkste Beurzen in Europa (onder andere: Frankfurt, Londen, Madrid, Zürich en Parijs) en in Noord-Amerika (Wall Street, Nasdaq en Canada). De belegger wordt bij zijn internationale aankoopbeslissingen ondersteund door commentaar op buitenlandse beurzen van IRIS, het onderzoeksinstituut van de Rabobank en de Robeco Groep. De internetbelegger kan met een gratis abonnement over deze informatie beschikken met het online beleggerspakket dat de Rabobank medio augustus op de Rabobanksite introduceerde.

De 500 fondsen waar in belegd kan worden zijn geselecteerd door IRIS. Daarbij heeft de Rabobank bij de selectie gekeken naar de meest verhandelde buitenlandse fondsen die via de lokale Rabobanken werden verhandeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om fondsen als Nokia, AXA, Philip Morris, Telecom Italia en Mannesmann.

Rabobankorganisatie Rabobank Nederland Externe Communicatie Telefoon (030) 216 2822/216 2460 Telefax (030) 216
1916

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie