Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antwoord kamervragen over kunstwerken vaarwegen in Friesland

Datum nieuwsfeit: 09-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

aanh9900.750 benaming van kunstwerken op vaarwegen in friesland
Gemaakt: 13-3-2000 tijd: 14:17


2

Aan

de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

's-Gravenhage, 9 maart 2000

Onderwerp

Kamervragen.

Geachte voorzitter,

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het lid Van den Berg inzake benaming van kunstwerken op vaarwegen in Friesland.


1. Bent u bekend met het feit, dat de naamsaanduidingen op kunstwerken
- vooral bruggen - op de vaarwegen in Friesland door de desbetreffende gemeenten c.q. Overige beheerders worden vervangen door de Friese benamingen.


2. In hoeverre is er met de beheerders van de scheepvaartwegen overleg gepleegd over de wijziging van deze naamsaanduidingen? Deelt u de mening dat dergelijke naamswijzigingen niet eenzijdig kunnen plaatsvinden?


3. Is het bekend, dat de oorspronkelijke benamingen van de kunstwerken ook gebruikt worden in officiële documenten, vaarkaarten en dergelijke?


4. In hoeverre acht u in dit verband het risico aanwezig van verwarring die ten koste gaat van de veiligheid van de scheepvaart op met name de doorgaande vaarwegen?


1., 2., 3. en 4. De vaarwegen in Friesland zijn in eigendom en beheer bij de provincie Friesland. Wel draagt het Rijk bij in de kosten van beheer en onderhoud en verbetering maar dit betekent niet dat het Rijk betrokken is bij de naamgeving van kunstwerken.
Het is mij bekend dat de provincie Friesland doende is de bruggen de naam te geven van de dichtst bijzijnde plaats met het oogmerk de scheepvaart een betere plaatsaanduiding te bieden. Wanneer deze plaatsen een Friese naam hebben, zal ook de brug overeenkomstig worden benoemd. Ik heb geen aanleiding te veronderstellen dat dit nadelige consequenties voor de scheepvaart heeft.

Ik vertrouw u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

T. Netelenbos

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie