Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over invoering Landelijk Telefoonnummer Politie

Datum nieuwsfeit: 10-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen10.003 vragenformulier 10 maart 2000


2990008090

Vragen van het lid Rouvoet (RPF) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de invoering van het Landelijk Telefoonnummer Politie. (Ingezonden 10 maart 2000)


1

Wat is de stand van zaken met betrekking tot de invoering Landelijk Telefoonnummer Politie?


2

Zal het nieuwe nummer de beller 30 cent per minuut gaan kosten?


3

Wat zijn de overwegingen om de kosten op 30 cent per minuut te bepalen? Wat zijn de kosten van invoering en instandhouding van dit nummer?


4

Klopt het dat bij niet spoedeisende zaken alleen het landelijk telefoonnummer gebeld kan worden, en niet langer het lokale nummer van de politie ter plaatse?


5

Hoeveel is de burger gemiddeld duurder uit na invoering van het Landelijk Telefoonnummer Politie in vergelijking met de huidige situatie?


6

Het landelijke telefoonnummer is voor de situatie: geen spoed, wel politie. In hoeverre is de vrees reëel dat mensen gaan uitwijken naar het gratis (spoed)nummer 112, dan wel hun burgerplicht verzaken door, gelet op de kosten, maar helemaal geen politie meer bellen?


7

Bent u bereid, gelet op het uitgangspunt dat cruciale overheidsdiensten als de politie optimaal toegankelijk moeten zijn voor de burger, het beoogde tarief voor het Landelijk Telefoonnummer Politie te heroverwegen?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie