Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over vertraging bij de bouw van de HSL

Datum nieuwsfeit: 10-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen10.003 vragenformulier 10 maart 2000


2990008150

Vragen van het lid Leers (CDA) aan de minister van Verkeer en Waterstaat over vertraging bij de bouw van de HSL. (Ingezonden 10 maart 2000)


1

Hebt u kennisgenomen van de berichten dat de aanleg van de HSL-Zuid fors achter ligt op het schema? 1)


2

Klopt dit en is de vertraging te wijten aan de slepende onderhandelingen met bouwondernemingen over de aanleg? Herinnert u zich op dit punt mijn eerdere vragen over de aanbestedingsproblemen rondom de HSL? 2) Zijn de toentertijd gegeven antwoorden in het licht van de huidige ontwikkelingen nog steeds staande te houden?


3

Wat is de stand van zaken van de projectonderhandelingen op dit moment en welke mogelijkheden ziet u om de opgelopen vertraging alsnog in te halen? In hoeverre bent u hierbij afhankelijk van externe factoren?


4

Heeft de mogelijke vertraging een prijsopdrijvend effect voor de aanlegkosten van de HSL en welke gevolgen heeft een vertraging in de oplevering van de HSL voor de overeenkomsten met België en Frankrijk en de exploitatie van de HSL?

Volkskrant, 8 maart jl.

Aanhangsel Handelingen nr. 81, Vergaderjaar 1999-2000.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie