Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drugsdealer in Meppel aangehouden

Datum nieuwsfeit: 10-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Drugsdealer in Meppel aangehouden
14:37 vrijdag 10 maart 2000

Dirk Neef 0522 - 274015

De politie in Meppel heeft vrijdagmorgen een 26 jr. man uit die plaats aangehouden die wordt verdacht van de handel in verdovende middelen. De man werd klemgereden in zijn auto. Bij zijn aanhouding had hij enige tientallen grammen heroïne bij zich en enkele duizenden guldens handelsgeld. Later in de ochtend werd ook een 50 jr. man uit Meppel aangehouden. Deze man stelde zijn woning beschikbaar als dealadres.

Ongeveer een maand terug kreeg de recherche op basis van informatie en eigen waarneming het vermoeden dat er vanuit een woning aan de Schaepmansingel in Meppel gedeald werd. De recherche startte hierop een onderzoek waaruit al snel bleek dat een behoorlijk deel van de lokale drugsgebruikers hier regelmatig aan de deur kwam. Nader onderzoek leerde dat niet de bewoner, zelf een drugsgebruiker, maar iemand anders daar drugs dealde. Het verdere onderzoek resulteerde vrijdagmorgen in de aanhouding van de beide verdachten. Een huiszoeking in de Schaepmansingel leverde geen drugs op. Wel werden daar meerdere spullen aangetroffen waarvan wordt vermoed dat deze van diefstal afkomstig zijn. In de woning van de 26 jr. dealer werden echter nog enkele tientallen XTC-pillen aangetroffen en een behoorlijk geldbedrag.

De drugs en het geld werden in beslag genomen. De beide verdachten zijn op het politiebureau in verzekering gesteld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie