Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen engel op giek van Mark Neeleman en Jos Schrier

Datum nieuwsfeit: 10-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten


ZEILEN - Uitslagen - Bacardi Cup Star Class Regatta, Miami (USA)


Star

Geluksengel zit niet op de giek van Mark Neeleman en Jos Schrier

Op de voorlaatste dag van de Bacardi Cup Star Class Regatta is één race gevaren. Door zachte en extreem draaiende wind kon er niet meer dan één wedstrijd gevaren worden. Het Nederlandse team met stuurman Mark Neeleman en bemanningslid Jos Schrier finishten op een 15e positie en zijn daar absoluut niet tevreden mee.

"We gingen niet lekker," meldt Jos Schrier vanuit Miami. "Na de start kwamen we als 20e rond de bovenboei en tijdens de race is het nog wel gelukt om een vijftal boten in te halen, maar dit was niet onze race. We kregen de boot niet genoeg op snelheid en het lijkt wel alsof het beetje geluk wat je toch ook moet hebben ons deze hele serie in de steek laat met als belangrijkste bewijs natuurlijk het protest over te vroeg starten buiten onze schuld waarbij we heel veel strafpunten toegekend hebben gekregen. Het geluksengeltje zit nog niet op onze giek mee te varen."

Vandaag wordt de laatste race gevaren. Neeleman en Schrier gaan deze race gebruiken om een nieuw zeil te testen. "Geluk gaan we natuurlijk wel afdwingen tijdens het belangrijke WK in mei van dit jaar waar we ons als land voor de Spelen willen plaatsen. Dat kan alleen door een goede voorbereiding met veel uren zeilen en veel materiaal testen. Omdat deze race nu toch een gelopen wedstrijd is, gebruiken we de laatste race op een nuttige manier en gaan een nieuw zeil testen.

Uitslagen, stand na vijf races met één aftrek, 96 teams
pl naam land r1 r2 r3 r4 r5 pnt

1 Marc Pickel/Thomas Auracher GER4 4 3 36 6 3 16

2 Ian Walker/Mark Covell GBR 2 12 1 8 6 17

3 Ross MacDonald/Kaj Bjorn CAN 11 13 3 1 5 20

27 Mark Neeleman/Jos Schrier NED 5 95 10 73 15 103

zie ook:http://www.sailing.org/regattas/99bacardicup/


Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie