Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 10-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)

Vrijdag 10 maart 2000, 10.30 uur

Politie zoekt daders mishandeling
Houten - De politie is op zoek naar drie jongens in de leeftijd van 16 tot 17 jaar die donderdagmiddag omstreeks kwart voor drie een 17-jarige jongen uit Houten zonder enige aanleiding mishandelden. De jongen stond met zijn fiets op de T-splitsing aan de Fortweg in Houten op zijn vriend te wachten. Tijdens het wachten naderden drie jongens op scooters die hem zonder enige aanleiding in het gezicht spuwden en begonnen uit te schelden. Hierna begonnen zij hem tevens te slaan en te trappen. Inmiddels kwam de vriend van het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Houten, aangefietst. Hij werd ook geslagen en getrapt. Bij het naderen van twee voorbijgangers gingen de jongens er vandoor. Beide jongens liepen diverse pijnlijke plekken op en zijn naar de huisarts gegaan. Ze maken het naar omstandigheden goed.
De politie is op zoek naar de drie daders en vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Houten: 030 60 23 111.

Signalement daders:
dader 1: jongen 17-18 jaar, ongeveer 1.80 m, kort, donker krullend haar, droeg lichte kabeltrui onder donkere jas, spijkerbroek en halfhoge zwarte schoenen.
dader 2: blonde jongen, ongeveer 17 jaar, ca. 1.87 m, stekelhaar, normaal postuur en had een smal gezicht.
dader 3: jongen 16-17 jaar, droeg een zwarte kunstof jas. Deze jongens reden op een donkere scooter en een witte scooter.
Achtervolging met aanhouding
Vleuten - Twee agenten reden vannacht omstreeks half twee in een surveillance-auto over de Utrechtse weg richting Vleuten. Ter hoogte van de Alendorperweg kwam hen een 42-jarige man uit Utrecht hen tegemoet. De agenten vertrouwden de rijstijl van de man niet en gaven hem even later ter hoogte van 't Zand een stopteken.
Een blaastest wees uit dat de man met teveel alcohol achter het stuur zat. Toen de agenten hem vertelde dat hij aangehouden was en mee moest naar het bureau in Woerden, ging de man er met piepende banden vandoor. Na een korte achtervolging verliet de man zijn auto en ging rennend verder. De agenten hadden een langere adem en konden hem even later aanhouden. Bij de blaastest op het bureau had de man 0,65 promille alcohol in zijn bloed. De man is later in de nacht heengezonden en zal binnenkort voor de politierechter moeten verschijnen.

Dronken automobilist
Wilnis - Een 21-jarige man uit Wilnis reed vannacht omstreeks één uur over de Dorpstraat in Wilnis en trok zo nu en dan flink op. Agenten gaven de bestuurder een stopteken dat hij volledig negeerde. Helaas voor de automobilist reed hij tijdens de achtervolging die daarop volgde een doodlopende straat in.

De man bleek 1,55 promille alchohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een dagvaarding mee naar huis.
_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie