Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen GroenLinks aan OCW over overname SBS door UPC

Datum nieuwsfeit: 10-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks


Nieuws - GroenLinks

GroenLinks verontrust door overname SBS door UPC

10 maart 2000

De overname van SBS door UPC laat zien dat een media cross-ownership regeling absoluut noodzakelijk is. Femke Halsema heeft staatssecretaris Van der Ploeg opnieuw gevraagd om een dergelijke wettelijke regeling op korte termijn in te voeren.


1 Hebt u kennis genomen van de voorgenomen overname van SBS Broadcasting door UPC?

2 Kan de Staatsssecretaris aangeven hoe hij deze overname nauwlettend gaat volgen en over welke instrumenten hij beschikt om zo nodig maatregelen te nemen?

3 Is de staatssecretaris bereid om zijn eerdere afwijziging van een wettelijke media cross-ownershipregeling te herzien? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe?

4 Zo nee, kan de staatssecretaris dan aangeven waaruit naar zijn mening het verschil bestaat tussen de dagbladwereld waarvoor een dergelijke wettelijke regeling bestaat en de audiovisuele en digitale media?

5 Kan de Kamer het reeds langverwachte regeringsstandppunt over het Advies van de commissie mediaconcentraties nu op zeer korte termijn tegemoet zien? Zo nee, wat staat het op korte termijn uitbrengen van dit standpunt in de weg?

Meer weten? E-mail (info@groenlinks.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie