Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Breda sluit douches voetbalclubs wegens legionella

Datum nieuwsfeit: 10-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


BREDA SLUIT DOUCHES VOETBALCLUBS

De gemeente Breda heeft de douches van voetbalclubs Boeimeer en Advendo op de sportcomplexen Heksenwiel en Kadijk laten sluiten omdat er in geringe mate sprake is van legionella in de doucheleidingen. Dit blijkt uit de resultaten van monsters die de Waterleidingmaatschappij Noord-West-Brabant vorige week heeft genomen. De doucheleidingen worden de komende drie dagen extra doorgespoeld. Woensdag worden opnieuw monsters genomen. Totdat de uitslag van deze monsters bekend is, blijven de douches dicht. Volgens de GGD is, gezien de laboratoriumuitslagen, het risico voor de gezondheid van de gebruikers gering.

Bij voetbalclub Boeimeer zijn alle doucheruimtes gesloten. Bij club Advendo gaat het om de douches in vier kleedkamers. De douches in de overige kleedkamers zijn gewoon te gebruiken. De gebruikers worden morgen via een brief ter plekke geïnformeerd. De voetbalclubs zijn al telefonisch op de hoogte gesteld.

De gemeente heeft in juni 1999 een beheersplan legionella opgesteld. Dit heeft erin geresulteerd dat de gemeente elke twee weken preventief bij alle gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties de leidingen van douches doorspoelt met heet water. Daarnaast heeft de gemeente de Waterleidingsmaatschappij Noord-West-Brabant opdracht gegeven om ter controle twee maal per jaar monsters te nemen bij alle gemeentelijke sportaccommodaties.

De waterleidingsmaatschappij is tevens op verzoek van de gemeente bezig met een risico-inventarisatie. Hiervoor zijn alle gemeentelijke sportaccommodaties bezocht en is gekeken naar de kwaliteit van de leidingnetwerken en de tappunten. De resultaten van die inventarisatie worden binnenkort verwacht.

Mochten gebruikers van bovengenoemde twee sportaccommodaties klachten hebben als hoge koorts, kortademigheid en hoesten, adviseert de GGD hun om contact op te nemen met de huisarts. Vanaf maandag is de GGD bereikbaar voor verdere vragen via telefoonnummer (076) 528 20 00.

Gebruikers die vragen hebben over het sluiten van de douches kunnen contact opnemen met de heer F. van Gorp van het gemeentelijk Accommodatiebedrijf, telefoon (076) 529 46 01.

Breda, 10 maart 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie