Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 11-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zaterdag 11 maart 2000, 11.00 uur

Beroving onder bedreiging met mes
Utrecht - Een 18-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Acaciastraat beroofd van haar zojuist gepinde geld, haar handtas en enkele sieraden. Hierbij werd zij door de twee daders bedreigd met een mes.

Nadat de vrouw geld had gepind op de Amsterdamsestraatweg deed zij nog een boodschap en liep zij vervolgens de Acaciastraat in. Daar werd zij aangesproken door twee mannen, waarbij een van hen haar - dreigend met een mes - dwong de handtas, het geld en enkele sieraden af te geven. De mannen vertrokken daarna richting de Amsterdamsestraatweg waar een kleine rode personenauto inclusief bestuurder op hen stond te wachten. Nadat de mannen waren ingestapt, reed de auto weg.

Het politieteam ROBUUST vraagt getuigen van deze brutale beroving zich te melden bij de politie, telefoonnummer 030-2397111.

Signalement:
Dader 1: normaal tot smal postuur, ongeveer 1.90 m lang, kort lichtbruin naar achteren gekamd haar, leeftijd 23-30 jaar, Zuid-Europees uiterlijk, gekleed in zwart lederen jas en blauwe spijkerbroek, sprak met buitenlands accent.

Dader 2: lengte 1.65/1.70 m, zwart krullend haar tot op de schouders, Zuid-Europees uiterlijk, leeftijd tussen 15-20 jaar, gekleed in zwart leren jas en zwarte broek, droeg roodkleurige rugtas met zwarte letters.

Aanhouding winkeldief op heterdaad
Utrecht - Op vrijdagmiddag 10 maart omstreeks half twee werd door de politie op aanwijzing van een beveiligingsbeambte een winkeldief aangehouden die probeerde een winkel op Boven Clarenburg zonder te betalen te verlaten. De verdachte, een 38-jarige Utrechter, liep de winkel met twee dozen uit. De beveiliginsgbeambte zag dit en hield de man aan waarna hij werd overgedragen aan de politie die de man insloot.

Politiehond scheidt vechtende partijen
Utrecht - Op vrijdagavond 10 maart was de inzet van een politiehond nodig om een groep vechtende bezoekers van een horecagelegenheid aan de Fortunadreef uit elkaar te krijgen. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie van een omwonende de melding van de vechtpartij. Een 44-jarige Utrechter werd hierbij aangehouden omdat hij een mes, nog in het etui, in zijn handen had. Hij is met een bekeuring heengezonden. Het mes is in beslag genomen.

Doorrijder na aanrijding aangehouden
Utrecht - Op vrijdagavond omstreeks half twaalf vond op de Ahornstraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's waarbij een van de auto's doorreed. De doorrijder, waarvan het kenteken was genoteerd door getuigen, kon vervolgens op het Boerhaaveplein worden aangehouden. De verdachte, een 22-jarige Utrechter, bleek na een test met het ademanalyse-apparaat op het politiebureau bovendien 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zowel voor het doorrijden als voor overmatig alcoholgebruik in het verkeer, ontving hij een bekeuring.

Slingerende automobilist van de weg gehaald
Utrecht - Op zaterdagmorgen omstreeks vijf uur reed een 23-jarige inwoner van Eindhoven wel wel erg slingerend over de Voorstraat, zo constateerden surveillerende politiemensen. Na zijn aanhouding bleek het ademanalyse-apparaat op het politiebureau Paardenveld een promillage van 1,85 in het bloed van de man te constateren. Een rijverbod en een bekeuring waren het gevolg.

Snelheidscontroles
Utrecht - Op de Karl Marxdreef werd vrijdagmorgen 10 maart tussen half tien en twaalf uur een snelheidscontrole gehouden. De radar werd door 1708 auto's gepasseerd waarvan er 62 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km. Dezelfde middag vond tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole plaats (toegestane snelheid 50 km) op de Vleutenseweg. Hier passeerden 1113 auto's de controle waarvan er 90 de toegestane snelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie