Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentelijke Onderscheiding in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 11-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


07-03-2000

Gemeentelijke Onderscheiding

Gouden speld van de gemeente Tilburg voor de heer F.C.G.D. Bax bij gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als lid van de Tilburgse Damvereniging (TDV)

E M B A R G O TOT zaterdag 11 maart, 19.30 uur

naam: F.C.G.D. Bax

adres: Molenbochtplein 20

geboortedatum: 8 april 1948

soort onderscheiding gouden speld van de gemeente Tilburg

uitreiking door de heer F.H.A.M. Puls
wethouder van sport, personeel, organisatie en informatie
plaats/ tijd café Boulevard
Noordstraat 51 te Tilburg
Zaterdag 11 maart 2000 om circa 19.30 uur

Bijzonderheden:

De heer De heer Bax trad in maart 1960 op 12-jarige leeftijd toe tot de TDV. Al kort daarna behoorde hij tot het jeugdteam van TDV, dat in 1964 Brabants kampioen werd en nadien landelijk mocht spelen. In 1967 was zijn speelpeil dermate gegroeid, dat hij kon overstappen naar het seniorenteam waar hij o.m. in een zevental wedstrijden voor de landelijke promotieklasse uitstekend presteerde. Vanaf dat tijdstip behoorde hij continu tot de sterkste spelers van TDV. Hij werd vaste kracht van het 1e team en werd nadien tweemaal clubkampioen en eenmaal Tilburgs kampioen.

Naast zijn damcapaciteiten bleek hij ook bestuurlijke gaven te hebben. In 1972 werd hij lid van het bestuur. Zijn kennis van zaken en zijn goede verstandhouding met de leden leidde in 1984 tot zijn benoeming tot voorzitter. Naast zijn functie van voorzitter is hij binnen de vereniging ook actief op andere terreinen: opzetten van rommelmarkten, organisatie van interne wedstrijden en toernooien etc. Hij is de spil van de vereniging. Naast zijn inzet voor de TDV is hij ook op andere terreinen van het maatschappelijk leven actief (geweest): tafeltenniscompetitie, personeelsverenigingen en kerkkoor. Bovendien is hij sedert kort bestuurslid van de provinciale Noord-Brabantse Dambond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie