Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jos verstappen valt uit in Australie, Schumacher wint

Datum nieuwsfeit: 12-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen


12 maart 2000

Michael Schumacher wint de Grote Prijs van Australië.

De Grote Prijs van Australië gewonnen door Micael Schumacher met op de tweede plaats Rubens Barrichello. Verrassende derde was vandaag Ralf Schumacher. Jos Verstappen is in de eerste race van het seizoen uitgevallen in de negentiende ronde.

Jos had een uitstekende start en kwam na de eerste ronde al als tiende door. Een ronde later wist hij Irvine al te verschalken en schoof hij door na de negende plaats. De Arrows bleek erg snel, en Jos leek op weg naar een goede uitslag. Echter, in de zevende ronde brak zowel bij Jos als bij zijn teamgenoot De la Rosa de stuurstang. Pedro vloog hard in de muur en nam Irvine mee in zijn crash. Jos wist de pit nog te halen, en kon met twee ronden achterstand zijn race vervolgen. Toen het team echter vernam van De la Rosa dat ook bij hem een gebroken stuurstang de oorzaak van de crash was, riep men Jos, die op de baan al weer twee man ingehaald had, uit voorzorg naar binnen. Einde race voor de beide wagens van Arrows.

Aan de kop van het veld lagen op dat moment de beide McLarens. Niet voor lang echter, want zowel Coulthard, in ronde 10, als Häkkinen in ronde 18, moesten met een opgeblazen motor aan de kant. Dat maakte de weg vrij voor Michael Schumacher, die soeverein naar zijn eerste overwinning van het seizoen reed.

Achter hem finishte Barrichello zijn eerste race voor Ferrari op een tweede plaats. Als een van de weinigen koos hij voor een twee-stop strategie, omdat hij in het begin van de race gevangen zat achter de Jordan van Frentzen. Grote verrassing was de derde plaats van Ralf Schumacher, die zo de rentree van BMW na dertien jaar vierde met een podiumplaats.

Ook Villeneuve had reden tot lachen, want BAR haalde na het rampjaar 1999 eindelijk de eerste punten door zijn vierde plaats. Fisichella en Salo begonnen hun seizoen ook goed door respectievelijk als vijfde en zesde te finishen.

Uiteraard vroegen we direct na de race Jos om commentaar en dit had hij te vertellen:
"Ik ben erg tevreden. Natuurlijk is het jammer dat we niet hebben kunnen finishen. De warmup ging vanmorgen al erg lekker moet ik zeggen. De auto is enorm goed op de remmen na. Het is echt ongelofelijk hoe hard de auto gaat en kan je er goed mee inhalen en uitremmen. Ook de race ging lekker. Ik had een hele goede start en kon gelijk een paar plekken pakken. Op een gegeven moment kwam mijn linkervoorwiel naar buiten. Het gebeurde volgens mij op dezelfde plek als bij Pedro. Ik ben naar de pits terug gereden en het team heeft de spoorstang vervangen. Daarna hebben ze na een paar rondjes toch besloten mij naar binnen te halen. Wat het precies is weet ik nog niet maar we hebben 2 weken de tijd om eraan te werken. Het kon wel eens een heel leuk seizoen worden."

Voor een compleet overzicht van alle tijden kun je terecht op onze vernieuwde seizoen pagina.

12
maart
2000

Jos uit voorzorg uit de race.

Jos heeft de Grote Prijs van Australië vroegtijdig moeten verlaten nadat er problemen waren met de voorwielophanging bij de Arrows bolides. Nadat Jos eerst in de pits was geweest om een kapotte spoorstang te vervangen, besloot het team Jos alsnog uit voorzorg naar binnen te halen. Het team van Arrows wilde geen risico's nemen nadat zij vermoedden Pedro de la Rosa door hetzelfde probleem met zijn auto gespint was. Later meer.

12
maart
2000

Jos vijfde in warm-up

Met een prima 5de plaats in de warm-up heeft Jos aangegeven klaar te zijn voor de race van vandaag. Ook teamgenoot De la Rosa deed het prima met een 9de tijd.

De warm-up verliep voor bijna iedereen probleemloos. Alleen de pechvogel van dit weekend tot nu toe, Herbert, moest zijn auto vroegtijdig aan de kant zetten. Uiteindelijk bleek Barrichello met een opvallend snelle 1:31.225 de snelste in de warm-up. Nummer twee, op ruim 1,5 seconde, was rookie Button, gevolgd door Hakkinen en Coulthard.

©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie