Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 12-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Zondag 12 maart 2000, 11.00 uur

Autodief op heterdaad betrapt
Utrecht - Op zondagmorgen 12 maart rond drie uur kreeg de politie van bewoners een melding dat er op de Goedestraat in een auto ingebroken zou worden. Daar aangekomen bleek de verdachte inderdaad een auto-inbraak te hebben gepleegd en weggelopen te zijn richting Bouwstraat. Daar werd de verdachte, een 18-jarige Utrechter in het bezit van uit de auto afkomstige goederen, inderdaad aangehouden en ingesloten.

Beroofd van GSM tijdens bellen
Utrecht - Een 25-jarige Utrechter liep zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur telefonerend over de Amsterdamsestraatweg, toen twee jongens hem vanaf hun bromscooter zijn mobiele telefoon uit handen rukten.
Beledigingen leveren bekeuringen op
Utrecht - Op zaterdagavond omstreeks elf uur hielden surveillerende politie-agenten een 24-jarige Utrechter aan die veel te snel over de Vleutenseweg reed. De verdachte reageerde na de staandehouding erg agressief en beledigend, gooide met zijn papieren, trapte tegen zijn auto en wilde wegrennen. Na een kleine schermutseling wist de politie de man in de politie-auto te krijgen en mee te nemen naar het bureau. Daar is proces verbaal opgemaakt.

Op zondagmorgen om een uur werd een 22-jarige automobilist uit Utrecht staande gehouden op de Potterstraat. Omdat de auto ver over de keuringsdatum heen was, ontving de man een bekeuring waarna hij de politie-agenten begon uit te schelden. Een aanhouding voor belediging was het resultaat.

Vrouw valt van paard
Utrecht - Een ritje te paard werd een 29-jarige vrouw uit Utrecht fataal. Op de Arienslaan zagen politie-agenten een paard zonder berijder langsrennen. Verderop bleek de amazone te liggen die, met vermoedelijk een hersenschudding, per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. Volgens omstanders was het paard op hol geslagen en toen de vrouw trachtte te remmen was zij van het paard gevallen en in een stijgbeugel blijven hangen voor zij op de straat terechtkwam. Het paard is door personeel van de manege aan de Arienslaan opgevangen en naar de stal gebracht.

Snelheidscontroles
Utrecht - Op zaterdag 11 maart werd tussen tien uur en half een een snelheidscontrole gehouden op de Cartesiusweg (toegestane snelheid 50 km). De radar werd gepasseerd door 1928 auto's. Hiervan reden er 306 te snel, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km. Op de Weg der Verenigde Naties passeerden rond dezelfde tijd 953 auto's de politieradar. De toegestane snelheid is hier 50 km, 180 auto's gingen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 85 km.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie