Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Shell over Niet tanken op 30 april: 'Actie tegen verkeerde'

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

13-03-2000 Niet tanken op 30 april: 'Actie richt zich tegen verkeerde'

DEN HAAG – 'Wij hebben begrip voor de zorgen over de hoge brandstofprijzen. Maar de actie lijkt zich te richten tegen pomphouders en oliemaatschappijen, en die kunnen hier nu juist niets aan doen.' Aldus luidt de reactie van Shell Nederland op de oproep van tot nog toe onbekende actievoerders om op zondag 30 april niet te tanken vanwege de hoge prijzen aan de pomp. De oproep tot protest verspreidt zich via e-mail als een... olievlek.

Volgens Shell Nederland volgen de oliemaatschappijen de golven van de markt. De stijgende olieprijzen worden doorberekend in de verkoopadviesprijzen - zoals ook gebeurt als de prijzen dalen. 'Met een brutowinst van 3 cent per liter hebben we niet veel ruimte om olieprijsstijgingen niet door te berekenen. Hoge prijzen worden toch vooral veroorzaakt door hoge belastingen - 1,70 gulden accijns, heffingen en BTW - en door de productiebeperkingen van de olieproducerende landen. Wat ons betreft zou de actie zich daar beter op kunnen richten.'

De initiatiefnemers achter de protestactie hopen dat op de tankloze zondag 'de markt een klein beetje uit balans wordt gebracht'.

Overigens dalen woensdag 15 maart Shells adviesprijzen van brandstof. Benzine wordt 3 cent en diesel zelfs 5 cent goedkoper.

Kijk ook eens bij ons Forum op:
www.shell.nl/omgeving

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie