Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VAC introduceert softwaretool XML-ontwikkeling e-commerce

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Management Share dochter VAC introduceert softwaretool voor XML-ontwikkeling in e-commerce systemen

XML vormt de basis voor gegevensuitwisseling binnen BizTalk van Microsoft

Amsterdam, 13 maart 2000 - VAC heeft met het Amerikaanse softwarebedrijf Stilo Technology een overeenkomst gesloten voor de alleenvertegenwoordiging in de Benelux van de door Stilo ontwikkelde XML softwaretools. De markt voor XML (eXtended Markup Language) tools is een een van de sterkst groeiende sectoren in de markt voor software-ontwikkelingshulpmiddelen. XML wordt vooral toegepast bij het bouwen van e-commerce systemen, met name om een effectieve uitwisseling van gegevens via 'messaging systems' in business-to-business toepassingen te realiseren. Verwacht wordt dat deze markt de komende jaren explosief zal groeien ondermeer door de introductie later dit jaar van BizTalk door Microsoft. BizTalk is een raamwerk voor e-commerce en integratie van applicaties, dat gebaseerd is op de XML-taal.

Met Stilo XML Developer realiseert Stilo een doorbraak op het gebied van softwaretools voor XML applicatie-ontwikkeling. Met Stilo XML Developer kunnen forse besparingen in de ontwikkeltijd van e-commerce systemen worden bereikt doordat het met deze tool mogelijk is tijdens de ontwikkeling van XML-applicaties op eenvoudige wijze messages aan te maken, te editen en direct te testen.

Neil Hutson, BizTalk Applications Architect voor Microsoft EMEA licht toe: "Wanneer er nieuwe applicaties in XML worden ontwikkeld, is het een absolute vereiste dat vaststaat dat de XML die wordt gecreëerd, exact voldoet aan de gespecificeerde XML-Schema definitie. Het is een essentieel deel van het systeemontwikkelingsproces dat gebruikers 'conformant' XML instances kunnen creëren of kunnen vaststellen dat applicaties conformant response creëren. Tot op heden was dit voor systeemontwikkelaars een omslachtig en foutgevoelig proces."

Stilo XML Developer vult een gat in de markt voor softwaretools. Door tijdens de testfase automatisch conformant XML te creëren en te valideren, richt het zich op een essentieel deel van het XML-ontwikkelproces. Fouten in de programmacode worden tijdens het ontwikkelen direct gesignaleerd en behoeven niet meer (zoals in het verleden handmatig te worden opgespoord. Dit geeft applicatie-ontwikkelaars het geruststellende gevoel dat zij valide (uitvoerbare) code creëren.'

Henri Beijersbergen, directeur van VAC voegt hieraan toe: "VAC heeft hoge verwachtingen van de groei van de XML markt. Wij hebben dan ook veel vertrouwen in een succesvolle start met Stilo in de Benelux. VAC is goed in staat om de meerwaarde van Stilo's XML Developer te waarborgen. Een doorbraak als deze vraagt toch om een specialistische benadering. Na al 17 jaar succesvol te zijn met onze oplossingsgerichte aanpak die bestaat uit software producten, professionele begeleiding, consultancy en training voeren we met Stilo XML Developer nu de ontwikkeling van e-commerce applicaties aan."

VAC
VAC Software Share BV ('VAC') is sinds 1983 binnen het aan de AEX genoteerde beursfonds Management Share NV, actief op het gebied van professionele softwareproducten. Management Share richt zich met haar werkmaatschappijen op een aantal specifieke deelgebieden van de informatietechnologie (IT). VAC heeft als missie haar klanten beter, sneller en efficiënter informatiesystemen te laten ontwikkelen en een betere service te geven aan de gebruikers van deze systemen. VAC realiseert hoogwaardige IT-oplossingen op basis van 'best-in-class' softwareproducten van internationaal toonaangevende softwareproducenten.

VAC is geautoriseerd distributeur c.q. business partner van Cyrano, BitbyBit, MKS, Infra Corporation, Merant (voorheen Micro Focus), Niku, Netron en Stilo.

Meer informatie bij:
Cheryla Noordhoff, Marketingcommunicatie VAC, Hullenbergweg 371, Postbus 3120, 1100 AL Amsterdam,
Tel: (020) 652 02 25, Fax: (020) 652 02 81, E-mail: (c.noordhoff@vac.nl), Berith Selling, MCS (Monogram Communication Strategies), Kruisweg 797, 2130 KC Hoofddorp,
Tel: (023) 562 82 08, Fax: (023) 565 17 24, E-mail: (beriths@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie