Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Centerles Team elfde in Belgische rally

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NIEUWSBRIEF CENTERLES RALLYTEAM 13 maart 2000

CENTERLES TEAM ELFDE IN BELGISCHE RALLY

HANNUT Een elfde plaats in het algemeen klassement en een mooie derde plaats in hun klasse, de Groep N4, (Bijna standaard autos boven de 2000cc). Dit is het eindresultaat van Bergambachtenaar Maurice Huisman en zijn Belgische navigator John Lavaerts in de Belgisch nationale Rallye de Hannut.

"Superglad", is het eerste wat Maurice (Huisman red.) vertelt als gevraagd wordt naar zijn opgedane ervaringen in deze Belgische rally. "De wegen van bijna alle twaalf de klassementsproeven lagen vol met van die opgedroogde bagger en dan zeker in de morgenuren zijn die klassementsproeven dan ook als een spiegeltje. Iedereen moet er overheen, maar het blijft een tricky rally om te rijden. In het begin van de wedstrijd kan het plotselinge gladde wegdek wel voor enkele verrassende momenten zorgen."

De equipe werd inderdaad verrast door een glad stukje wegdek en schoot met hun vierwiel aangedreven Subaru Impreza WRX rechtdoor een weiland in. Het onvrijwillige uitstapje kostte de Nederlands/Belgische rally-equipe ongeveer dertig seconden. Zonder schade aan de auto is de rally voortgezet.

Vooral de ervaren navigator van Huisman, de Belg John Lavaerts heeft veel bijgedragen aan de derde plaats in de Groep N klasse en de elfde plaats in het algemeen klassement vind Maurice Huisman.

Huisman: "John (Lavaerts red.) heeft deze rally al tien of vijftien keer gereden. Van zon man kan je veel leren. Hij kent de omgeving erg goed en weet waar de listige punten in de rally zitten en wat er nog te verwachten is. Ook technisch is de zaak voor ons uitstekend verlopen. De monteurs van tuner Jos Boon hebben weer perfect werk afgeleverd. Fijne mensen om mee te werken", aldus Maurice Huisman. Voor de monteurs was het vooral banden wisselen en de auto schoonhouden. De rallye de Hannut is gewonnen door Dominique Bruyneel in een Peugeot 306 Kitcar. EINDE BERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Maurice Huisman: telefoon 0182 342271 of  REPORTAGEBURO Henk de Winter Tel: 0165 545581 Fax: 0165 564696

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie