Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paardensport: Beperkte successen Nederland in Dortmund

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KWPN


13-03-2000: Beperkte successen Nederland in Dortmund

Het wereldbekerconcours in Dortmund heeft maar beperkte successen opgeleverd voor de Nederlandse afvaardiging.

De wereldbekerkwalificatiewedstrijd, met als uiteindelijke inzet tickets voor de finale in de Verenigde Staten, leverde een zege op voor Ludger Beerbaum. Slechts vier combinaties bereikten de barrage, waaronder geen Nederlandse. Wim Schröder (Eurocommerce Locato) en Jeroen Dubbeldam (Inter Acces De Sjiem) bereikten met vier strafpunten met negen anderen ex aequo de vijfde plaats. Op zaterdag was Gerco Schröder met de 10-jarige merrie Eurocommerce Lima (Julio Mariner x Farn) nog wel succesvol in een andere 1.50 m-rubriek, waar hij derde werd. Op de vierde plaats in deze rubriek nog een KWPN-er, Illusion, een 10-jarige schimmelruin (Cavalier x Nimmerdor) met Jörne Sprehe.

De Grote Prijs kende heel wat meer barragestarters dan de wereldbekerwedstrijd, 13 om precies te zijn. Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Dulf, ooit gereden door Jos Lansink, maar uiteraard met Lesly McNaught in het zadel. Op de derde plaats schitterde een KWPN-er, de 11-jarige hengst Handel (Wolfgang x Ulft) met Michael Whitaker. Beste Nederlander in de Grote Prijs was Wim Schröder met Eurocommerce Rome. Hij belandde met 4 strafpunten in een niet al te snelle tijd op de 21e plaats. Jeroen Dubbeldam trok zich na problemen met Inter Access Jumper (Burggraaf x Amulet) terug. Hij was daarbij in het goede gezelschap van Hugo Simon met de geweldenaar ET FRH, maar dat zal een schrale troost geweest zijn.

In de dressuur nestelde Gonnelien Rothenberger-Gordijn zich op twee standvastige vierde plaatsen in de Grand Prix (69,12%) en Grand Prix Special (69,58%) met de winnaar van het individueel Olympisch brons in Atlanta, de voor het KWPN goedgekeurde hengst Jonggors Weyden (Western Star x Grande). Beide proeven werden gewonnen door Nadine Capellmann met haar tweede paard Farbenfroh, in beide proeven werd Rudof Zeilinger tweede.

(CvA)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie