Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boekenweek 2000: Imme Dros in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Boekenweek 2000: Imme Dros

Tijdens de Boekenweek 2000, die het thema "Lectori Salutem: verhalen uit de klassieke oudheid" heeft, komt op maandag 13 maart om 20.00 uur Imme Dros naar de Centrale Bibliotheek.

Imme Dros is bekend als meermalen bekroond kinderboekenschrijfster, maar daarnaast is zij ook Nederlands meest gerespecteerde bewerkster van verhalen uit de klassieke oudheid. Haar bewerking van Homerus' Odysseus, voorgelezen door Ton Lutz kluisterde duizenden aan de radio.

Op 13 maart wordt Imme Dros geïnterviewd over haar werkwijze en opvattingen bij het bewerken van klassieke verhalen, leest zij een stuk voor en kunnen bezoekers met haar van gedachten wisselen.

Toegang vrij, opgeven wordt dringend aangeraden: 030 - 286 1800. De organisatie is in samenwerking met de SLAU (Stichting Literaire Activiteiten Utrecht). Voor inlichtingen: mw. C. Kamphof 030-2861878

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie