Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek uit London in Leiden wegens composteringsproject

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Benito Croes

071-516 76 94

Bezoek uit East London in verband met composteringsproject

In de periode 13-31 maart brengt een delegatie uit de Zuid-Afrikaanse partnerstad East London een bezoek aan Leiden. De delegatie bestaat uit de volgende personen:

- dhr. Noruka, directeur van de dienst Gemeentebedrijven (o.a. Reiniging), Gezondheid en Sport.

- dhr. Jordaan, hoofd van afdeling Reiniging.
- dhr. Metcalfe, uitvoerend leidinggevende van afdeling Reiniging.
- mevr. Mpanza, raadslid, lid raadscommissie waar Gemeentebedrijven onder valt.

De delegatie heeft in de eerste week kennis gemaakt met de vele aspecten van het afvalbeleid: preventie, voorlichting, inzameling, milieustraat, klein chemisch afval, kringloopbedrijf, afvalverbranding, wetgeving, etc.
Deze week volgt de delegatie een composteringscursus. Volgende week wordt gewerkt aan een projectplan groencompostering in East London. Dit projectplan moet in East London leiden tot het opstellen van een bedrijfsplan voor en het vervolgens feitelijk starten van een openlucht groencompostering.
In het kader van de stedenbandrelatie met East London heeft het composteringsproject prioriteit gekregen in verband met de nog relatief onontgonnen situatie van afvalpreventie en -scheiding. Tuinafval is een van de weinige afvalstromen die in East London apart wordt aangeboden door bewoners. Aangezien er ter plekke geen aparte verwerkingsmogelijkheid is, wordt dit tuinafval bij het overige afval gestort. Met relatief beperkte investeringen kan het tuinafval verwerkt worden tot compost. Dit product kan vervolgens gebruikt worden voor bewerking van kleinschalige groentetuintjes van particulieren en het groenonderhoud van de gemeente East London zelf. Het composteringsproject levert ook -de broodnodige- werkgelegenheid op (het werkloosheidspercentage in East London ligt boven de 50%).
Tussen de bedrijven door brengt de delegatie ook bezoeken aan het Sportbedrijf, het Diaconessenziekenhuis en de GGD. Voor het bezoek van de delegatie wordt subsidie verleend door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Voor nadere inlichtingen: dhr. B. Croes (dienst Milieu en Beheer, tel. 071 - 516 76 94).

Voor de pers bestaat de mogelijkheid zich bij de heer Croes aan te melden om de volgende programma-onderdelen bij te wonen:
- bezoek Boomfeestdag Leidse Hout 23 maart (9.00-10.00)
- bezoek overslagstation Wassenaar 24 maart (9.30-11.30)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie