Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Energiegebruikcijfers van woningen en utiliteitsgebouwen

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Novem


13-Mar

Energiegebruikcijfers van woningen en utiliteitsgebouwen

Betrouwbare gegevens over het huidige en verwachte energiegebruik van gebouwgebonden energiefuncties in woningen en utiliteitsgebouwen zijn nu beschikbaar in het zojuist verschenen rapport Energieverbruik van gebouwgebonden energiefuncties in woningen en utiliteitsgebouwen.

In de afgelopen jaren is bij alle activiteiten op het gebied van energiebesparing in de utiliteitsbouw en woningbouw een scala aan verbruikscijfers voor verschillende gebouwtypen en energiefuncties verzameld.Omdat een consistent en volledig overzicht van deze gegevens ontbrak, heeft Novem de cijfers uit bestaande studies laten ordenen waarmee een inzichtelijk beeld ontstaat van het energiegebruik per functie en per gebouwcategorie.

De nu voor het eerst op deze wijze geordende gegevens zijn bedoeld voor deelnemers aan meerjarenafspraken in de utiliteitsbouw, branche-organisaties, locale overheden, architecten, adviseurs, gebouwbeheerders, energiecoördinatoren, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en onderzoekers bij universiteiten en HBO-instellingen.
Met het nu beschikbare overzicht aan verbruikscijfers kan men nu beter bepalen bij welke energiefuncties de komende jaren de meeste besparingen haalbaar zijn.
De nieuw gegroepeerde gegevens leiden naar verwachting ook tot meer uniforme hantering van cijfermatige gegevens voor onderbouwing van energiebeleid en de besparingspraktijk.

Met name in de utiliteitsbouw ontbrak het niet alleen aan onderling vergelijkbare cijfers, maar ook aan een helder overzicht van de verschillen tussen verbruikscijfers gebaseerd op verschillende indelingen. In het rapport zijn de verbruikscijfers per gebouwgebonden energiefunctie, zoals verwarming, warm tapwater, ventilatie, koeling en verlichting, gerangschikt. Voorts zijn met behulp van scenario's prognoses voor het energiegebruik in 2010 opgesteld.

Van het rapport is een samenvatting gemaakt, die zich concentreert op het huidige energiegebruik in de U-bouw en kort verwachte ontwikkelingen tot 2010 behandelt.
Deze samenvatting is te downloaden vanaf de Novem internetsite, www.novem.nl, via het thema Duurzaam Bouwen, Programma Apparaten. Het volledige rapport is eveneens beschikbaar via de Novem internetsite.

Nadere informatie: Novem, drs. Rolinde Oosterheert, telefoon 030 - 2393 547 en e-mail: (r.oosterheert@novem.nl).

Bron: Novem

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie