Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 13-03-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van maandagmorgen 13-03-2000
09:33 maandag 13 maart 2000

Roel Hallink, tel.: 0528-295216
Vanaf heden voorlichting en piket tot donderdagmiddag 16.30 uur.

*
Auto tegen boom

NIEUW RODEN - Gisteravond is een 21-jarige inwoner van Roden ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Zevenhuisterweg. De man reed vanuit Roden richting Zevenhuizen en is door onbekende reden van de weg geraakt en aan de linkerzijde van de weg frontaal tegen een boom gebotst. Door deze aanrijding kwam de man bekneld in zijn auto te zitten. Personeel van de ambulance, brandweer en een traumateam uit Groningen zijn anderhalf uur bezig geweest om de man uit het wrak te halen. Hij is overgebracht naar het AZG. Omdat de man rook naar alcohol, is van hem een bloedproef genomen.


*
Onder invloed

EMMEN - Op de Statenweg werd afgelopen nacht een 25-jarige bestuurder uit Emmen gecontroleerd, waarbij bleek dat hij teveel gedronken had. Aan het bureau blies de man 515 µg/l (ongeveer 1.2 promille). Omdat de man dit jaar als eens eerder was gepakt voor het rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man zal PV worden opgemaakt.


*
Diefstal uit auto

ASSEN - Aan het Salland werd gistermiddag een auto opengebroken. Het linkerportier werd daarbij vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler met versterker gestolen. Het schade bedrag is niet bekend.


*
Vernieling

KLAZIENAVEEN - Bij een bedrijf aan het Mr. Ovingkanaal werden afgelopen weekeinde een 7-tal ramen en een onbekend aantal deuren vernield. Gezien de sporen zijn de daders ook in het pand geweest, maar niet is duidelijk of er iets gestolen is. De totale schade is nog niet bekend.


*
Brand

EMMER COMPASCUUM - Brak er gisteravond aan het Oosterdiep brand uit in een caravan die achter een woning stond. Brandweer kwam ter plaatse om de zaak te blussen. De caravan ging grotendeels verloren. Oorzaak van de brand is vermoedelijk een straalkacheltje, die aangezet was om het vocht uit de caravan te verdrijven.

NIEUW WEERDINGE - In een caravan aan Tussen de Wijken ontstond gisteravond brand, door vermoedelijk een gaslek bij een kachel. De brandweer die ter plaatse was kon niet voorkomen dat de caravan nagenoeg geheel verloren ging. Een groot aantal cd's, een computer en zendapparatuur gingen in de vlammen op. De schade wordt geschat op ongeveer f 30.000,--.

*
Met voetje in spaken

ERICA - Gisteren tegen de avond fietste een 41-jarige inwoner van Erica, met op de stang van de fiets zijn 8-jarige zoontje, over de Zende, toen het jongetje plotseling met één van zijn voeten in de spaken van het voorwiel kwam. Zij kwamen te vallen en door de harde klap op het wegdek, bekwam de man een hoofdwond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Het jongetje kwam met de schrik vrij.


*
Duur plasje

HOOGEVEEN - In het kader van het project "Prettig uitgaan" heeft de politie in Hoogeveen, afgelopen weekeinde 3 personen bekeurd ter zake "wild plassen".
De personen werden betrapt toen zij respectievelijk aan de Hoofdstraat en de Brinkstraat stonden te plassen. Zij kregen alle drie een bekeuring van f 140,--.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie